George Simion, șeful AUR, în contradicție cu Șoșoacă: se va vaccina

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 19.01.2021 - 17:56
Șoșoacă, alături de șefii partidului AUR, Claudiu Târziu și George Simion. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Co-președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a anunțat că se va vaccina, „dar spre final, dacă e cazul”, spre deosebire de colega lui, Diana Șoșoacă, care susține că nu știe ce conține vaccinul și ce efecte adverse are, deși prospectul este public.

SHARE

George Simion a declarat, luni seară, la Antena 3, că „Vaccinurile au ajutat omenirea să evolueze, e normal să accepți să te vaccinezi dacă ai încredere în acel vaccin. Eu am făcut publică poziția mea nu o dată. Mă voi vaccina, dar spre final, dacă e cazul. Spre finalul campaniei de vaccinare. Nu știm cât va ține. Am 34 de ani, sunt tânăr, mulțumesc lui Dumnezeu, am o sănătate care până acum nu dă semne de slăbiciune, nu cred că eu trebuie să beneficiez de aceste vaccinuri. Aștept să văd și cum evoluează acest vaccin, să văd ce efecte secundare are, pentru că nu a fost testat în condiții normale. Așteptăm să vedem ce se întâmplă în alte state". 

În schimb, colega lui de partid, vocala senatoare Diana Șoșoacă, a susținut că nu știe din ce e făcut vaccinul și nici ce efecte adverse are. 

Citește și: Convinge pe cineva campania TV de promovare a vaccinării? Ce spun patru specialiști în comunicare

„Un vaccin normal se dă pe piață după 10 ani de cercetare și testare. De ce? Pentru că ei trebuie să urmărească în timp pe o perioadă de 5 ani care sunt efectele adverse ale vaccinului. Eu nu vorbesc din punct de vedere medical, ci din punct de vedere legal. Deocamdată, nu, nu am de ce, nu am de ce să mă vaccinez. În primul rând, nu știu pentru ce e făcut, din ce e făcut, nimeni nu-mi spune care sunt efectele adverse și vreau să văd și eu, pe o perioadă de 5 ani, care sunt efectele adverse, așa cum s-a făcut la celelalte vaccinuri”, a susținut Șoșoacă, tot la Antena 3.

Aleșii AUR au constant poziții publice în care desconsideră măsurile luate de autorități pentru a preveni infectările cu coronavirus până la a susține diferite teorii ale conspirației care circulă despre vaccinare. 

Citește și: Senatorul AUR Sorin Lavric se laudă că a încălcat legea de sărbători

De altfel, senatoarea Șoșoacă a depus o interpelare adresată premierul Florin Cîțu și ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, în care întreabă, între altele: „de ce nu există campanie de informare cu privire la efectele adverse ale vaccinării” și „de ce actul medical al vaccinării este prezentat la televiziune în timpul zilei, acesta creând un abuz psihoemoțional asupra copiilor în primul rând și asupra populației, în plan secundar?” .

Până în prezent, 267.424 de oameni au fost imunizați cu vaccin împotriva coronavirusului și au fost raportate 871 reacții adverse, dintre care: 317 reacții de tip local cu durere la locul injectării și 554 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie), conform Comitetului național de vaccinare. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te