Geoană, candidat la președinție, are planuri extrem de ambițioase. ”Să terminăm cu ficţiunea asta!”

DE Elena Petrescu | Actualizat: 11.09.2024 - 21:15
Geoană, candidat la președinție, are planuri extrem de ambițioase. ”Să terminăm cu ficţiunea asta!” - Foto: Profimedia(imagine cu rol ilustrativ)
Geoană, candidat la președinție, are planuri extrem de ambițioase. ”Să terminăm cu ficţiunea asta!” - Foto: Profimedia(imagine cu rol ilustrativ)

Geoană, candidat la președinție, are planuri extrem de ambițioase. ”Să terminăm cu ficţiunea asta!” Fostul secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană, candidat la funcţia de preşedinte al României, a declarat că doreşte să schimbe sistemul politic românesc

SHARE

De asemenea, Geoană consideră că şeful statului trebuie să-i reprezinte pe toţi românii, adăugând că nu se simte reprezentat de niciunul dintre partidele existente.

Geoană, candidat la președinție, are planuri extrem de ambițioase. ”Să terminăm cu ficţiunea asta!”

"Eu am făcut politică în viaţa mea, ştiu ce înseamnă sportul numit electoral, am candidat în 2009, unii spun că am câştigat, chiar am câştigat, dar cred că lumea s-a schimbat şi ţara s-a schimbat şi societatea românească a mers înainte, poticnit, dar a mers înainte, iar sistemul politic românesc a rămas în urmă.

Citește și: VIDEO Mircea Geoană îşi lansează candidatura la Preşedinţia României

Şi astăzi eu nu mă mai simt reprezentat de niciunul dintre partidele existente şi, mai mult decât asta, când spun independent mai degrabă spun nedependent de partide, pentru că vreau ca preşedintele României să-i reprezinte pe toţi românii, că sunt PSD-işti, că sunt liberali, că sunt suveranişti, că sunt USR-işti sau UDMR-işti sau indecişi, cei de acasă, cei de afară. (...)

Să terminăm cu ficţiunea aceasta că un preşedinte de la un partid ajunge eventual la Cotroceni şi peste noapte se dă de trei ori peste cap şi brusc devine independent", a declarat Mircea Geoană la Pro TV.

El susţine că sunt câteva mii de voluntari şi oameni care susţin Mişcarea România Renaşte, care "deja nu e o acţiune solitară", subliniind că vrea să nu fie dependent de interesele PSD şi PNL.

Citeşte şi: Mircea Geoană, decorat cu Ordinul NATO „Serviciul Merituos”, cea mai înaltă distincţie a Alianţei

"Eu n-am nimic nici cu PSD, nici cu PNL, eu n-am o problemă cu dânşii, vreau doar să nu fiu dependent de interesele lor şi vreau să schimbăm politica românească - cred că principala problemă a României - ăsta este şi motivul pentru care candidez ca independent, este sistemul nostru politic, care a politizat statul, a pus oameni incompetenţi în prea multe locuri, a creat automatism, funcţii în stat, risipă, corupţie.

Şi dacă vrei într-adevăr să schimbi ceva cu adevărat, să faci o schimbare adevărată în România, trebuie să ai puterea şi morală şi politică să fii deasupra acestor interese.

Voi lucra cu partidele, în mod evident, şi voi lucra cu cei şi cele din toate partidele care au vocaţie de guvernare, care vor să intre într-un proiect de schimbare adevărată a României. (...) Eu nu cred că în clipa de faţă românii mai ascultă de ordinul cuiva", a subliniat fostul oficial NATO.

Mircea Geoană l-a citat în context pe Regele Mihai, când a avut ultimul său discurs în Senat:

"Mă întorc la ceea ce spunea Regele Mihai, în 2011, când a făcut 90 de ani (...): Ţara are nevoie de cârmuitori drepţi şi pricepuţi". "Astăzi România nu are nici cârmuitori drepţi, nici pricepuţi", a completat el.

Citește și: Ciolacu, Ciucă, Lasconi, Simion, Geoană: Cine va câștiga alegerile? Ce probleme au la dosar?

"Eu mă uit la ceea ce au făcut oamenii aceştia. Au fost 10 ani de zile la guvernare cu actualul preşedinte, la pachet, în diverse formule.

Şi cred că orice ar propune şi orice ar promite se loveşte acea promisiune de realitatea modului în care au guvernat această ţară.

Eu, unul, ca cetăţean, nu sunt foarte convins când îi aud că, deodată, o să administreze ţara bine, o să depolitizeze, o să pună oameni competenţi, o ne apucăm să avem inflaţie mai mică şi putere de cumpărare mai mare, că tragem fonduri europene, că descentralizăm, cadastrăm, digitalizăm această ţară.

Eu nu-i cred şi de aceea pentru mine sunt un fel o apă şi un pământ, cu o singură condiţie: eu ştiu să separ grâul de neghină şi ştiu că sunt oameni buni în partide şi la nivel central şi la nivel local, din toate partidele şi cu aceia vom putea să facem treabă", a mai afirmat Geoană.

Fostul secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a anunţat miercuri că intră în cursa pentru funcţia de preşedinte al României, în calitate de candidat independent. 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te