Gata cu transferurile de la un partid la altul? Gorghiu a pus „gând rău”: „Să își piardă mandatul”

DE Alin Crișan | Actualizat: 14.11.2023 - 19:42
Gata cu transferurile de la un partid la altul? Gorghiu a pus „gând rău”: „Să își piardă mandatul” - Foto: Arhivă/ Imagine cu caracter ilustrativ

Alina Gorghiu consideră că parlamentarii care pleacă de la o formaţiune la alta pentru a obţine viitoare locuri eligibile sau alte beneficii sunt „trădători şi oportunişti” și a declarat că legea ar trebui schimbată.

SHARE

Ministrul Justiţiei a declarat că atunci când va fi făcută reviziunea Constituţiei, lucru care în opinia ei ar fi necesar, ar trebui modificat şi textul Legii fundamentale ca să prevadă că parlamentarul care migrează de la un partid la altul să îşi piardă mandatul în Legislativ sau să poată fi făcut referendum prin care populaţia să spună dacă vrea ca acel parlamentar să fie schimbat.

Gata cu transferurile de la un partid la altul? Gorghiu a pus „gând rău”: „Să își piardă mandatul”

Alina Gorghiu consideră că parlamentarii care pleacă de la o formaţiune la alta pentru a obţine viitoare locuri eligibile sau alte beneficii sunt „trădători şi oportunişti”.

„Există la primari. După cum ştiţi, ei nu pot pleca în timpul mandatului, pentru că îşi pierd mandatul.

Citește și: „Traseist” politic cu dreptul la privat, pus șef de spital. Are BMW de 80.000 € și 2 case moștenite

Din păcate, la parlamentari ai Constituţia care te împiedică, numai că una dintre obsesiile mele este că, atunci când se va face revizuirea Constituţiei, la un moment chiar va fi necesară această revizuire a Constituţiei, să modificăm textul constituţional astfel încât să îşi piardă mandatul sau să se poată face atunci când optează să plece dintr-un partid spre altul, acel referendum prin care tu poţi să îl schimbi pe parlamentarul respectiv”, a declarat Alina Gorghiu.

Gorghiu a mai spus că este de peste 20 de ani în acest partid, iar dacă va pleca din această formaţiune înseamnă că „m-am supărat rău pe el” şi va pleca direct la pensie, nu într-un alt partid.

„Vă spune un om care de 20 şi ceva de ani e în acelaşi partid şi, atunci când voi pleca din partid, înseamnă că m-am supărat rău pe el şi plec la pensie, nu mai plec în alt partid.

Pentru mine, încrederea celui care m-a votat e mult prea importantă ca să mă apuc, de dragul unui mandat în plus, să mă duc la vreunul sau la alt partid de pe scena politică.

Citește și: „Oamenii noi în politică” de la AUR. Ultimul tovarăș al lui Simion a fost în 4 partide, inclusiv PSD

E un oportunism care miroase urât şi eu nu îi încurajez. Nu sunt aşa de înţelegătoare cu cei care aleg să plece de la un partid la altul cu câteva luni înainte de alegeri pentru că găsesc cu uşurinţă locuri pe lista unui alt partid care poate sunt mai eligibile decât locurile pe care partidul lui i le dă.

Eu îi consider trădători şi oportunişti”, a conchis Alina Gorghiu, potrivit news.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te