Gabriela Firea este susţinută în campania electorală de primarul Romei

DE Florin Budescu | Actualizat: 27.05.2024 - 12:28
Gabriela Firea este susţinută în campania electorală de primarul Romei - Foto: Facebook/Gabriela Firea

Gabriela Firea este susţinută în campania electorală de primarul Romei. Primarul orașului Roma, Roberto Gualtieri, un apropiat al comunității românești din capitala Italiei, i-a transmis un mesaj de susținere.

SHARE

Gabriela Firea este susţinută în campania electorală de primarul Romei. Primarul orașului Roma, Roberto Gualtieri, un apropiat al comunității românești din capitala Italiei, i-a transmis un mesaj de susținere senatoarei Gabriela Firea.

Aceasta este candidata PSD, la Primăria Generală București.

Gabriela Firea este susţinută în campania electorală de primarul Romei

În mesajul său, edilul Romei, una dintre cele mai frumoase capitale europene, a spus, printre altele: ”Vreau să îmi exprim toată susținerea pentru campania electorală pe care o conduci la Bucuresti!

Orașele noastre sunt legate de o istorie profundă, care a pus bazele unei prietenii privilegiate între cele două popoare ale noastre.

Roma se bucură de o mare și frumoasă comunitate română, care are o contribuție esențială la dezvoltarea capitalei noastre.

Citeşte şi: Ce sportivi o susțin pe Gabriela Firea pentru Primăria Capitalei: „Îi urez mult succes”

Chiar și la București italienii se simt ca acasă. Munca lor întărește zi de zi legăturile dintre noi.

Avem foarte mult de muncă împreună, luând în considerare schimbările climatice, conservarea și valorificarea patrimoniului cultural și arhitectonic, mobilitatea sustenabilă, inovația, locuri de muncă, dezvoltarea și ajutorul pentru cei mai defavorizați.

Suntem două mari capitale europene, prin urmare ne dorim ca împreună să promovăm politici social-democrate în orașele și țările noastre, dar și în Europa.

Abia aștept să lucrez împreună cu tine, pentru binele Romei și al Bucureștiului.

Mult noroc și spor la treabă, Gabriela!”

Citeşte şi: Gabriela Firea, scrisoare deschisă pentru Nicușor Dan. "Vă invit să discutăm direct"

Numărul românilor de pretutindeni este estimat la aproape 10 milioane, incluzându-i atât pe românii care trăiesc în comunitățile din diaspora, cât și pe cei care trăiesc în comunitățile istorice/tradiționale din țările aflate în vecinătatea României, potrivit http://dprp.gov.ro.

În Italia, comunitatea românească numără aproximativ 1.200.000 de cetățeni români rezidenți, fiind cea mai numeroasă comunitate străină din Italia. Cea mai mare preponderență a comunității românești este în regiunile centrale și de nord, fiind concentrată în regiunea Lazio, cu zona metropolitană a Rome.

În cadrul unei întâlniri, la Roma, a premierului Marcel Ciolacu, de la începutul acestui an, s-a discutat despre așteptările comunității românești din Italia, inclusiv aceea de a avea propria catedrală ortodoxă la Roma, dar și despre disponibilitatea Guvernului român de a contribui financiar la restaurarea Statuii Sfântului Petru, de pe Columna lui Traian, monument emblematic care ilustrează legăturile istorice profunde dintre România și Italia.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te