Gabriela Firea crede că a fost „executată”: „În prezent, sunt "candidat la candidatură”

DE Alin Crișan | Actualizat: 31.01.2024 - 18:46
Gabriela Firea crede că a fost „executată”: „În prezent, sunt "candidat la candidatură” - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Gabriela Firea crede că a fost „executată” în urma scandalului „azilele groazei” și se simte doar „candidat la candidatură” pentru Primăria Municipiului București.

SHARE

Prim-vicepreședinte PSD, Gabriela Firea, a răspuns în direct la Antena 3 CNN întrebărilor legate de soarta candidaturii sale la Primăria Capitalei și de relația cu președintele Marcel Ciolacu.

Gabriela Firea crede că a fost „executată”: „În prezent, sunt "candidat la candidatură”

Anterior, în cursul zilei de miercuri, Marcel Ciolacu a fost întrebat, la rândul său, de Antena 3 CNN, despre situația candidaturii Gabrielei Firea și despre susținerea acestei candidaturi.

"Când am vorbit despre București, doamna Gabriela Firea și-a asumat candidatura pentru Capitală.

Am întrebat, dintre primarii de sector, dacă își asumă cineva o altă candidatură pentru București și nimeni nu și-a asumat.

Marcel Ciolacu: N-o susțin mai mult pe Gabriela Firea decât pe alt candidat PSD în alegerile locale

„Eu sunt președintele partidului și susțin toate candidaturile colegilor mei din țară în egală măsură.

N-o susțin mai mult pe Gabriela Firea decât pe Toma Constantin la Buzău", a declarat Marcel Ciolacu.

Gabriela Firea: "Îmi doresc să ne tranșăm problemele în mod democratic, nu prin metode subterane"

Eu am propus azi alegeri preliminare. Mă consider 'candidat la candidatură' și nu este comod să fii 'candidat deocamdată'. Sunt candidat la candidatură. După ce am făcut eu această declarație, dl. președinte Ciolacu a ieșit în fața presei și a spus că a întrebat cine dorește să candideze, iar doamna Firea și-a asumat candidatura. 

Eu spun că putem să mai așteptăm câteva zile, că nu este grabă, n-au intrat chiar toate zilele în sac.

Citește și: PNL susține comasarea alegerilor. Variantă: alegeri locale și europarlamentare la aceeași dată

Vedem săptămâna viitoare dacă cineva anunță la Secretariatul organizației PSD a Municipiului București sau la sediul central, sau direct nouă, că suntem colegi, și să mergem la cele șase sectoare, la organizații, să anunțăm programul, echipa, iar colegii noștri să ne valideze. Mergem cu validarea la sediul central și cred că așa este democratic. Suntem un partid democratic, suntem noul PSD.

Ne dorim să fim colegi buni, o echipă bună, și să dăm un exemplu în fața electoratului că ne tranșăm problemele democratic și nu prin alte metode subterane. În politică mai există și astfel de metode.

Eu sper să nu le folosească nimeni. Și mă refer la ceea ce mi s-a întâmplat astă vară, la campania furibundă de presă împotriva mea și a familiei mele, care a continuat aproape șapte luni de zile. Aceasta n-a fost o metodă democratică de executare a unui om politic", a spus Gabriela Firea la Antena 3 CNN.

"I-am dat ocazia lui Marcel Ciolacu să avem o discuție sinceră"

Ea a fost întrebată de realizatoarea Cătălina Porumbel:  Simțiți că Marcel Ciolacu nu vă dorește candidat la Primăria Capitalei dar nu are cura curajul să vă spună în față acest lucru?"

"Eu i-am dat ocazia de multe ori să avem o discuție sinceră, garantând că accept orice verdict. Sunt un om de echipă, sunt un coleg. Merg acolo unde echipa mă consideră utilă: la Primărie, la Parlament, la un minister sau ori unde în altă parte.

Citește și: Ciolacu, mesaj pentru PNL referitor la comasarea alegerilor: „Eu în acest mod nu pot să lucrez”

Prin urmare, am ușurat, spun eu, dialogul și cred că dacă aceasta este situația descrisă și de dvs. și observată și de alte persoane, ar trebui să avem acest dialog în sensul cuvenit.

Suntem totuși colegi. Să nu uităm că împreună am pornit la acest drum. Suntem în mandatul de președinte, respectiv prim-vicepreședinte. Până acum, dialogurile au fost cele pe care le cunoașteți, așteptă noutăți. Sunt deschisă și receptivă și bună colegă", a răspuns Gabriela Firea.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te