FOTO Oprescu se pregătea să facă afaceri în Grecia și se ascundea într-o vilă din suburbiile Atenei

DE Alex Darvari | Actualizat: 20.05.2022 - 13:13

Presa din Grecia a descoperit unde își duce viața Sorin Oprescu în timp ce era declarat fugit din țară. Oprescu așteaptă, azi, o decizie de extrădare după ce a fost condamnat la 10 ani de pușcărie în România.

SHARE

Sorin Oprescu, care este acuzat în țara sa de luare de mită, constituire de grup infracțional organizat, corupție și spălare de bani, obținuse chiar și un cod de înregistrare fiscală în Grecia, scrie protothema.gr

Citește și: VIDEO Primarul Buzăului către elevi: „Dacă nu veți citi, veți fi niște ratați, niște mici animăluțe”

Un caz care amintește de un thriller de spionaj, cu fostul primar al Bucureștiului, s-a desfășurat în Grecia. Astăzi, a fost dezvăluită locația și reținerea fostului primar al Bucureștiului la Atena, mai exact la Glyfada (foto jos). Orașul are 87.000 de locuitori și este aproape de Atena. Face parte din suburbia Atenei.


Sorin Oprescu, acuzat de luare de mită, înființarea unui grup de crimă organizată, corupție și spălare de bani, își înființase propria „ascunzătoare” în suburbiile de sud ale orașului. După cum se arată într-o fotografie publicată de protothema.gr, din dosarul aferent, casa de mulți metri pătrați este situată într-o zonă liniștită, slab populată.

Activitatea lui Oprescu ar fi putut fi desprinsă dintr-un film thriller polițist. El înșela autoritățile române, în timp ce împotriva lui era în curs un mandat european de arestare. Avea chiar și un număr de TVA grecesc. Probabil că intenționa să-și petreacă restul vieții în țara noastră, fără a ține cont de problemele penale care au rămas deschise în România .

În urmă cu șapte ani, în 2015, Oprescu a primit suma de 25.000 de euro de la un fost director al unui birou municipal din București. De altfel, după ce autoritățile i-au făcut o percheziție, au fost găsite sume de bani suplimentare, pe care fostul primar nu le-a putut justifica.

Oprescu a fost condamnat la 10 ani și opt luni de închisoare pentru fapte de corupție. El a fosr arestat marți, la Glyfada, întrucât împotriva lui se emisese un mandat european de arestare.

Oprescu a fugit din România puțin înainte de anunțul privind arestarea sa.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.