FOTO Diana Șoșoacă (AUR) poartă masca neregulamentar la întâlnirea cu Klaus Iohannis

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 14.12.2020 - 15:13
Delegația AUR, la consultările cu președintele Klaus Iohannis. Foto Administrația Prezidențială

Noul parlamentar al AUR, Diana Șoșoacă, a purtat la consultările de la Cotroceni, cu Klaus Iohannis, masca sub nas, deși acest lucru nu este corect.

SHARE

Avocatul Diana Șoșoacă este una dintre cele mai vehemente voci împotriva purtării măștii de protecție pentru COVID-19.

Diana Șoșoacă s-a remarcat prin apariții în clipuri video în care a militat împotriva măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19, ca lider al unor proteste împotriva măștilor de protecție și din postura de avocat al lui IPS Teodosie în procesul împotriva interdicției impuse de stat privind pelerinajul de la Peștera Sfântului Andrei.

De asemenea, noul senator AUR este și coordonatoarea, ca avocat, a unui proces colectiv. 300 de persoane s-au unit în instanță pentru a elimina măsurile de restricție impuse de guvern pentru limitarea răspândirii Sars-COV 2.

Înainte de ziua consultărilor, Diana Sosoaca i-a cerut preşedintelui României să ia măsuri suplimentare de prevenţie dacă vrea consultări, susţinând că ea nu poate fi obligată să facă testul rapid de COVID-19 înainte de întâlnire.

„Nu mă poate obliga nimeni să îl fac. Să organizeze aceste consultări într-un cadru medical specializat. Să-şi ia un costum special. Eu nu-mi fac acest test Covid-19. Nu mă poate nimeni obliga să-l fac. Este poziţia mea. N-am ştiut de acest test. Eu resping categoric să se efectueze un test pe mine.

Iar domnul preşedinte Iohannis să facă cosultarile online dacă se teme. Singurul virus pe care îl putem transmite e virusul patriotic", a declarat noua senatoare la RomaniaTV.

Diana Șoșoacă nu poartă masca corect. Foto Administrația prezidențială

Ulterior, Diana Șoșoacă a declarat că are o adeverință medicală, care îi permite să nu poate mască. 

„Suntem aici și noi, oamenii care suferim de anumite boli și suntem exceptați de la purtatul măștii. I-am explicat președintelui, iar cei de acolo m-au rugat să port masca măcar pe gură”, a explicat senatoarea, care a arătat că această bucată de pânză nu ar asigura protecție, pentru că majoritatea măștilor nu sunt conform cu standardele.

Diana Șoșoacă și-a scos masca după ce a ieșit de la consultări și a discutat astfel cu jurnaliștii.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.