Florin Roman, despre candidatura lui Alin Nica din partea partidului Forţa Dreptei: Nu e o surpriză

DE Alin Crișan | Actualizat: 02.04.2024 - 20:02
Florin Roman, despre candidatura lui Alin Nica din partea partidului Forţa Dreptei: Nu e o surpriză - Foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Florin Roman a declarat, marți, despre candidatura lui Alin Nica din partea partidului Forţa Dreptei că „nu este o surpriză” și că fostul liberal și-a dorit de la bun început „să se victimizeze”.

SHARE

Vicepreşedintele PNL Florin Roman, coordonator al campaniei pentru alegerile locale, a declarat, marţi că nu este nicio surpriză faptul că fostul lider al PNL Timiş Alin Nica şi-a anunţat candidatura la preşedinţia Consiliului Judeţean din partea partidului Forţa Dreptei, susţinând că aceasta era intenţia lui Nica de la început şi nu a dorit decât "să se victimizeze".

Florin Roman, despre candidatura lui Alin Nica din partea partidului Forţa Dreptei: Nu e o surpriză

"Nu e nici un fel de surpriză. În momentul în care noi am discutat cu domnul Nica, ştiam de discuţiile între domnia sa şi domnul Ludovic Orban. Practic, dânsul era trecut la partidul domnului Orban şi, din acest punct de vedere, decizia pe care noi am luat-o a fost una normală şi de aşteptat.

Practic, domnul Nica nu a dorit decât să se victimizeze şi să ducă practic o decizie de natură administrativă în sfera politică atunci când a acuzat înţelegeri ale PNL la Timişoara. Practic, dânsul avea deja, ca să zic aşa, pasul următor făcut. Era în Forţa Dreptei şi nu a rămas în Partidul Naţional Liberal decât pentru a ataca PNL din interior", a afirmat Roman, la Parlament, întrebat în legătură cu faptul că Alin Nica, care a fost demis de la şefia PNL Timiş, candidează la preşedinţia CJ pe listele partidului Forţa Dreptei.

Citește și: Cine sunt românii care vor beneficia de reducere la plata impozitelor? Ce trebuie să facă?

Întrebat dacă cei 30 de primari PNL din judeţ pleacă cu Alin Nica, Florin Roman a spus: "Eu ce pot să vă spun este că, şi putem verifica treaba asta după data de 9 iunie, primarii PNL care sunt în funcţie la Timişoara îi veţi regăsi în funcţie şi după data de 9 iunie şi primarii din PSD care sunt primarii în funcţie acum o să-i vedeţi în funcţie şi după 9 iunie".

Legat de plecările primarilor PNL către PSD, Florin Roman a susţinut că "ceea ce pare ca fiind o hemoragie, este mai mult un exerciţiu de PR".

"Noi plecăm cu gândul de a scoate cel mai bun rezultat pentru Partidul Naţional Liberal. Principalul nostru competitor de la nivel judeţean este Partidul Social Democrat. Asta le spun peste tot colegilor. Am reuşit de săptămâna trecută să parcurg nouă judeţe, cele mai dificile, din punctul meu de vedere, cele din sudul ţării, am fost la Gorj, am fost la Vâlcea, am fost la Olt, Mehedinţi, Dâmboviţa, Argeş şi mâine voi fi la Ialomiţa şi la Călăraşi. Ce pot să vă spun este că ceea ce pare ca fiind o hemoragie, este mai mult un exerciţiu de PR. Deci, în total în aceste judeţe în care PNL duce o luptă grea cu PSD vă pot spune că numărul primarilor pe care îl avem, ca să zic aşa, pe minus este de 18. Deşi, de exemplu doar la Vâlcea au fost 13 colegi, pentru că au fost nu doar plecări, ci şi veniri", a explicat Florin Roman.

El s-a referit la judeţele în care au avut loc plecări ale primarilor PNL, susţinând că au fost şi veniri în partid.

Citește și: Grevă de avertisment a medicilor din România. Vor creșteri salariale și condiții mai bune de muncă

"Eu vă spun de cele nouă judeţe, în condiţiile în care, de exemplu, vă spun direct: la Gorj au fost şapte plecări, patru veniri, la Argeş au fost trei plecări şi cinci veniri, la Olt au plecat patru colegi, a venit un coleg. Cea mai mare problemă din punctul ăsta de vedere a fost la Vâlcea, dar acolo, ca să vedeţi forţa Partidului Naţional Liberal, în termen de 24 de ore am remediat toate situaţiile şi pot să vă anunţ că nu se va mai întâmpla cum s-a întâmplat o dată. Partidul Naţional Liberal va avea liste complete peste tot în toate unităţile administrativ-teritoriale din România.

Fostul lider al PNL Timiş şi preşedinte în funcţie al Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Alin Nica, şi-a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, candidatura pentru un nou mandat la şefia administraţiei judeţene, în alegerile din 9 iunie, din partea Forţei Dreptei.

În 26 martie, Biroul Politic Naţional al PNL a decis revocarea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte al PNL Timiş. Alin Nica a afirmat că demiterea lui echivalează practic cu "o excludere" din partid. "Am aflat cu neplăcere că Timişul şi timişorenii au fost vânduţi, ca la piaţă, pe o negociere strâmbă, în defavoarea Partidului Naţional Liberal din Timiş. Am aflat, aşa mi-au spus colegii, că PNL a cedat şantajului PSD cu anticipatele, cedând Timişul şi Timişoara către PSD şi evident că am fost sacrificat de dragul stabilităţii naţionale", a susţinut Nica.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te