Florin Cîțu, nemulțumit de lipsa propunerilor de reformare a ministerelor

DE Edi Neagu | 25.05.2021 - 11:52
Florin Cîțu așteaptă mai multe reforme. Foto: Guvernul României

Premierul s-a arătat nemulțumit de faptul că nici un ministru al guvernului său nu a venit cu propuneri pentru reformarea ministerelor. În opinia sa, primul pas spre reorganizare este reducerea numărului de directori din instituții.

SHARE

Premierul Florin Cîțu a declarat, marți, că încă nu a primit de la niciun ministru un plan de reorganizare a ministrelor. ”Acum îi încurajez, apoi o să le solicit”, a spus șeful guvernului la Radio Guerrilla.   

"Le-am cerut miniștrilor să facă și ei reformă. Anul trecut am reușit în Ministerul de Finanțe să fac reorganizare, să reduc numărul de directori generali și asta a adus economii la buget și ministerul merge foarte bine și a colectat mai mult decât înainte, am economisit și bani”, a subliniat Cîțu.

CITEȘTE ȘI: Ciolacu, atac la Dragnea: nu înțelege de ce nu s-a semnat contract cu o firmă de lobby pentru Trump

În opinia sa, poți face reformă și să reduci numărul de directori generali pentru că ”e cea mai simplă reformă”.

Primul pas - reducerea numărului de directori

”Îi încurajez, deocamdată îi încurajez, după aceea o să le solicit miniștrilor să facă această reorganziare a ministerelor

Până acum nu am primit reorganizarea ministerelor care să facă ce am făcut eu, să reducă numărul de directori generali. Până acum nu a avenit niciunul să facă asta. Acum îi încurajez, apoi o să le solicit, altfel nu se pot reduce cheltuielile", a declarat Florin Cîțu.

"Reformele trebuie să le vedem, să le avem aprobate în ședințe de guvern. Pe companii nu avem încă, și nici nu au venit în ședințe de guvern cu plan de reorganizări în direcția pe care am spus-o, să reducem numărul de directori generali, să comasăm direcții", a precizat Florin Cîțu.

Cîțu a vorbit și despre reforma companiilor de stat: "În buget am inclus bani pentru companiile cu pierderi, presupunând că vor face reformă și vor reduce cheltuielile. Suntem în luna iunie în curând și nu s-a făcut așa ceva. Le spun colegilor din Guvern că nu vor primi acei bani la rectificare pentru a avea cheltuielile până la finalul anului acoperite. Dacă nu fac reformă."

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.