Cîțu a semnat înfiinţarea Comitetului interministerial pentru „România educată”

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 28.07.2021 - 21:59
Florin Cîțu a semnat înfiinţarea Comitetului interministerial pentru programul „România educată”. / Foto: magnanews.ro

Premierul Florin Cîţu a semnat decizia de înfiinţare a Comitetului interministerial pentru monitorizarea implementării proiectului 'România educată', precizând că prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) sunt alocate 3,6 miliarde de euro pentru acest program.

SHARE

"În urmă cu două săptămâni, când preşedintele Klaus Iohannis a prezidat şedinţa de Guvern, am anunţat un calendar pentru implementarea proiectului 'România educată', proiect care a fost asumat de Guvernul României.

Astăzi, am semnat decizia de înfiinţare a Comitetului interministerial pentru monitorizarea implementării proiectului 'România educată'. (...) Este un proiect foarte important pentru noi. În PNRR sunt alocate peste 3,6 miliarde de euro pentru acest proiect", a declarat Cîţu, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Citește și: Cazul „Floyd de România” (Vatra Dornei) a fost tranşat la Iaşi. De ce a fost condamnată jandarmeriţa

Administraţia Prezidenţială, statut de invitat permanent

El a precizat că din comitet fac parte Ministerul Educaţiei, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ministerul Finanţelor, Ministerul Justiţiei, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Culturii, Ministerul Tineretului şi Sportului.

"În plus, la lucrări participă, în calitate de membri, vicepremierii Guvernului, conducerea este asigurată de prim-ministru, în calitate de preşedinte, şi de ministrul Educaţiei, în calitate de vicepreşedinte.

Citește și: Cazurile de COVID au crescut de 4 ori în ultima lună. Cum arată graficul pe fiecare zi

Administraţia Prezidenţială are un statut de invitat permanent, dar, foarte important, la lucrările comitetului pot participa, în calitate de invitaţi, experţi în educaţie şi reprezentanţi ai societăţii civile. Contez foarte mult pe aportul acestora la implementarea cu succes a acestui program", a completat Florin Cîţu. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.