Firea vrea să fie numărul 2 în PSD și candidează pentru un nou mandat la Primăria Capitalei

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 09.12.2019 - 12:16
Foto: Inquam Photos / George Călin

Gabriela Firea a declarat că nu exclude o candidatură pentru funcția de președinte executiv al PSD, la Congresul partidului. Primărița, care a anunțat la Antena 3 că va candida pentru un nou mandat la PMB, vrea să conducă și PSD București.

SHARE

Firea a declarat că nu va candida la Congres pentru funcția de președinte al formațiunii, însă nu exclude o candidatură pentru poziția de președinte executiv.

„Pentru funcția de președinte, nu. Am anunțat. Discutăm despre o candidatură pentru funcția de președinte executiv al PSD. Dacă cei care candidează la funcția de președinte discută cu mine și mă consideră o persoană potrivită pentru a fi într-o conducere colectivă, nu am de ce să spun nu”, a explicat Firea, citată de Hotnews. 

Întrebată cine ar trebui să o considere persoana potrivită să facă parte din conducerea PSD, primarul general al Capitalei a răspuns: „Cei care vor candida. Principalii. Cu siguranță (vreau să fac echipă cu președintele – n.r.). Nu mi se pare ca numărul doi să fie în contradicție cu numărul unu”.

Totodată, întrebată dacă îl vede potrivit pe Marcel Ciolacu la șefia PSD, nu doar interimar, Firea a precizat: „De ce nu?”.

Conducerea interimară colectivă a PSD s-a reunit, luni, la sediul partidului din Kiseleff, pe ordinea de zi fiind mai multe teme, precum strategia partidului privind pensiile speciale, alegerile anticipate și organizarea Congresului formațiunii din 29 februarie. PSD ar depune o moțiune de cenzură în Parlament dacă Guvernul Orban își asumă răspunderea pe Legea bugetului de stat pe anul 2020 sau pe alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

De asemenea, duminică seară, Gabriela Firea a anunțat, la Antena 3, că va candida pentru un nou mandat la Primăria Capitalei din partea PSD. „Nu văd de ce nu aş candida, pentru că trei ani de zile am muncit de dimineaţa până noaptea, familia nu m-a mai văzut, decât copiii în somn, şi nici măcar în weekend, aşa cum trebuie”, a susținut Firea. 

Citește și: Firea l-a insultat pe Orban, după ce premierul a criticat rezultatele slabe ale primăriței 
 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -