Firea: USR nu mai are niciun drept să mai spună că luptă împotriva corupţiei

DE Valentin Mirică | Actualizat: 04.09.2020 - 08:17

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, prim-vicepreşedinte al PSD, a declarat, joi seară, că ideal ar fi fost ca alegerile locale să fie amânate până în primăvara anului 2021, dar crede că nu este periculos ca lumea să meargă la vot.

SHARE

Firea a afirmat despre USR că nu mai are niciun drept să spună că luptă împotriva corupţiei, după ce nu a reacţionat ”împotriva corupţiei guvernului actual, al PNL”, citată de news.ro. 

”Noi am spus, când s-a stabilit data alegerilor, că ideal ar fi să le amânăm pentru primăvara anului viitor, dar, din păcate, nu s-a dosit acest lucru, Guvernul a considerat potrivit să se organizeze în această toamnă. Se organizează, cetăţenii au învăţat să se protejeze, se poartă mască în interior, în exterior se păstrează o distanţă fizică, într-adevăr, toată lumea are  la dispoziţie dezinfectanţi, şerveţele antibacteriene. Practic a devenit deja un mod de viaţă. Ne obişnuim cu toţii cu acest virus”, a declarat Gabriela Firea, la Antena 3, joi seară.

Firea recomandă să se folosească toate orele zilei pentru vot, având în vedere că scrutinul electoral va decurge mai lent, din cauza măsurilor de protecţie.

”Nu este mai periculos să mergi la vot, câtă vreme toţi vor respecta regulile şi anume distanţă între participanţii la vot de 1,5m, purtarea măştii, dezinfectarea. Procesul va fi puţin mai lent, dar e important să folosim toate orele de vot. Se spune că seniorii vin mai de dimineaţă la vot şi cei tineri după-amiaza. Cred că este bine să folosim întreaga zi de vot, astfel încât să nu se producă aglomeraţie seara. De fiecare dată când sunt alegeri, la prânz aproape că nu vine nimeni la vot pentru că este week-end, se întâlnesc familiile, iau masa împreună, se odihnesc şi aşa mai departe. Cred că anul acesta va trebui să folosim şi această perioadă de prânz. Nu cred că vor fi persoane speriate să meargă la vot pentru că ştiu bine că dacă se protejează nu există risc. Cred că este mult mai periculos să nu se prezinte la vot pentru că uitaţi ce se întâmplă. Avem un Guvern care se încăpăţânează să rămână la Palatul Victoria, care a fost salvat prin moţiune de cenzură de o coaliţie pe care aş numi-o coaliţia pandemiei, formată din PNL, URS, UDMR şi PMP”, a declarat Firea.

Gabriela Firea a criticat actualul Guvern, despre care a spus că ”a făcut afaceri private în starea de urgenţă”, dar şi USR care ”nu a luptat şi împotriva corupţiei guvernului actual, al PNL”.

”Nu ştiu dacă era mai rău (dacă pica acest guvern - n.r.) pentu că acest Guvern a făcut ceva  inacceptabil şi anume a făcut afaceri private în starea de urgenţă. dacă acest Guvern merită să rămână în continuare la Palatul Victoria, acest lucru cu siguranţă îl vor spune românii în decembrie, când se vor organiza şi alegeri parlamentare şi se va configura un nou Guvern. De ce spun acest lucru? USR, spre exemplu,  nu mai are niciun drept să mai spună că luptă împotriva corupţiei, de ce nu a luptat şi împotriva corupţiei guvernului actual, al PNL, unde, nu spunem noi sau cetăţenii, spun instituţiile statului, s-au cumpărat măşti la preţ de 100 de ori mai mare, s-au cumpărat materiale sanitare foarte scumpe, s-au întâmplat evenimente nedorite în care s-au dat comisioane în afacerea Unifarm”, a mai declarat Firea.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te