VIDEO Firea revine cu un nou atac: Nu sunt de acord cu improvizațiile juridice

DE Alexandru Pop | Actualizat: 05.09.2018 - 15:00
Firea lansează atac după atac împotriva lui Dragnea. Foto Inquam Photos/George Călin

Primarul general al Capitalei și-a reluat, miercuri, atacurile la adresa liderului PSD și a acuzat că este vizată de o campanie de defăimare și intoxicare, marca Liviu Dragnea prin care se transmite mesajul că ea a fost „racolată” de statul paralel.

SHARE

„Aceste acuzații sunt pur și simplu de domeniul științifico-fantastic, nu am discutat niciodată despre legea amnistiei și grațierii, doar Liviu Dragnea a făcut-o, cu niște apropiați, a spus Gabriela Firea. Ea a precizat că în principiu nu este împotriva unei astfel de legi, cu condiția ca totul să se facă în deplină legalitate și „să nu compromită România, guvernarea, iar PSD să treacă rușinos în istorie”, a declarat Gabriela Firea, într-o conferință de presă susținută miercuri.

 

Primarul general al Capitalei a criticat și intenția lui Liviu Dragnea de a impune, prin guvernul Dăncilă, o ordonanță de urgență pentru „ca zecile, sutele, miile (...) de oameni care ori au fost condamnaţi pe nedrept, ori (...) folosind nişte proceduri ilegale să poată să aibă şansa să nu ispăşească o pedeapsă sau să nu fie condamnaţi în continuare nevinovaţi”, după cum a anunțat Liviu Dragnea sâmbătă, după Comitetul Executiv al PSD de la Neptun. De fapt, o amnistie mascată.

Citește și Firea: Liviu Dragnea ar trebui să se retragă, o retragere ar fi benefică

„Nu sunt de acord cu improvizațiile juridice, cu fanteziile juridice care înțeleg că se pun la cale. Sunt de acord cu tot ce este legal”, a declarat Gabriela Firea.

Pe de altă parte, primarul Capitalei și-a reluat acuzațiile potrivit cărora prin violențele de la mitingul din 10 august s-a urmărit, de fapt, să fie compromisă ea ca primar și absolvit Liviu Dragnea, dat fiind că se știe că este apropiată de prefect. Ea a acuzat existența unui „grupuscul” în jurul liderului PSD și a invitat la solidarizarea celor care îi împărtășesc opiniile, la primul Comitet Executiv al partidului.

„Nu sunt de acord cu o disidență informală, nu aș vrea să se creeze trei PSD mai mici: unul cu Dragnea, unul cu Firea și unii la mijloc, care nu știu ce să facă”, a spus Gabriela Firea. Ea a mai spus că nu îi plac „șobolănismele” și a acuzat că s-a mers prea departe cu „solidarizarea” cu Dragnea, prin care s-a ajuns ca formațiunea să fie condusă „unic, dictatorial”. 

Gabriela Firea spune că „noua campanie de intoxicare marca Liviu Dragnea” este menită doar să o defăimeze şi să pună în umbră adevăratele probleme ale românilor, ale bucureştenilor.
„ O altă acuzaţie care mi s-a adus în aceste zile doar pentru faptul că am îndrăznit să spun că drumul pe care mergem nu este cel corect şi pur şi simplu se creează o distanţă între echipa mea politică şi români - bucureşteni - este că aş fi fost confiscată de statul paralel. Le aduc aminte atât celor care transmit aceste dezinformări că la Revoluţie eram în liceu, nu eram membru de partid, nu am fost niciodată racolată sau confiscată de o structură de securitate. Şi că eu mă luptam cu fostul preşedinte Traian Băsescu când alţii tăiau porcii cu statul paralel. Prin urmare nu ştiu, dar ştiţi cu siguranţă cine sunt cei care au negociat ilegitim cu statul paralel”, a afirmat primarul general. 

Citește și Firea: Foști miniștri mi-au spus că Dragnea le spunea să nu mă ajute

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te