Firea îl atacă pe Nicușor Dan: "Nicio clădire "pericol public" nu a fost consolidată în Capitală"

DE Daniel Toșa | Actualizat: 24.10.2022 - 11:06
FIrea îl atacă pe Nicușor Dan: "Nicio clădire "pericol public" nu a fost consolidată în Capitală" - FOTO: Facebook

Fostul edil al Capitalei lansează un nou atac asupra lui Nicușor Dan, despre care spune că de când a preluat mandatul nu a consolidat nicio clădire considerată un "pericol public" în Capitală.

SHARE

"Noul Bucureşti” cade pe cetăţeni. În ultimii doi ani, nicio clădire pericol public nu a fost pusă în siguranţă sau consolidată în Capitală. Este, din păcate pentru bucureşteni, încă o "reuşită" a actualului primar general. Toate şantierele au lacătul pe uşă, la propriu, aşa cum se poate vedea în imaginile de mai jos. Realitatea este total diferită de cea prezentată de Nicuşor Dan în postări şi planşe frumos colorate! Toate sunt doar praf în ochi!”, spune Firea pe Facebook.

Firea acuză că blocurile care se degradează de peste 30 de ani sunt lăsate în voia sorţii, iar Nicușor Dan preferă să se ocupe de postări pe FB care să coafeze realitatea”.

"Municipalitatea trebuie să consolideze întâi blocurile şi locuinţele şubrede în care locuiesc oameni, să le redea siguranţa apartamentelor, aceasta este prioritatea Primăriei Capitalei în domeniul consolidărilor şi în paralel clădirile teatrelor, ale instituţiilor de cultură şi clădirile de patrimoniu”, afirmă ea.

"Realitatea din Noul Bucureşti este următoarea: Programul de consolidări din Capitală este complet BLOCAT! De doi ani, lucrările de consolidare în şantierele începute în perioada 2018-2020 sunt OPRITE! În ultimii doi ani, nu s-au executat lucrări! În ultimii doi ani, nu s-au semnat convenţii cu proprietari din clădiri cu risc seismic! Proprietarii din clădirile consolidate între 2018 şi 2020 încă aşteaptă recepţia lucrărilor. Până acum, doar o singură clădire din 11 este din nou locuită, dar fără recepţie! În ultimii doi ani, nu a fost restaurată NICI O FAŢADĂ. Mai mult, proprietarilor li se cer bani pe lucrările deja executate, chiar dacă echipa din mandatul meu a lucrat în baza unor hotărâri ale Consiliului General”, mai afirmat Gabriela Firea.

Ea îl acuză pe Nicuşor Dan că ”pare că a uitat sau nu înţelege ce obligaţii are, în timp ce Bucureştiul rămâne capitala europeană a riscului seismic”.

”Este dureros că munca a sute de oameni în mandatul meu de primar general a fost ştearsă cu buretele. Bucureştenii aveau din nou încredere că lucrările derulate de Primăria Capitalei sunt serioase şi că sunt respectate termenele. E foarte greu să convingi proprietarii să-şi părăsească locuinţele pentru doi-trei ani. Noi am reuşit să facem asta, doar că după ce am plecat lucrurile s-au schimbat.

Avem 10 blocuri unde proprietarii nu se pot întoarce în apartamentele lor pentru că fie recepţia lucrărilor bate pasul pe loc de doi ani, fie lucrările sunt complet blocate. Doar într-un singur imobil, proprietarii sunt înapoi acasă. Restul, încă aşteaptă fără să ştie clar când vor părăsi apartamentele provizorii în care locuiesc şi vor reveni în casele lor”, afirmă Firea, potrivit News.ro.

Gabriela Firea a fost primar al Capitalei din 2016 până în 2020.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te