Fifor (PSD) i-a donat tatălui lui 340.000 de lei

DE Alexandru Pop | Actualizat: 07.02.2020 - 18:27
Mihai Fifor și un bătrân/FOTO: facebook.com

Senatorul PSD Mihai Fifor s-a lepădat de Liviu Dragnea, a ajuns în anturajul fostului premier Viorica Dăncilă care l-a propulsat în funcția de ministru interimar de Interne. Apoi, după ce aceasta a pierdut alegerile prezidențiale, Fifor a acuzat-o de blat cu Klaus Iohannis.

SHARE

Mihai Fifor este un mason celebru în Craiova, dar apartenența sa la masonerie nu este menționată în declarațiile de interese. Din ultima declarație de avere depusă la Senat în iunie 2019, aflăm că senatorul Fifor nu are nici o locuință sau vreun teren. În schimb, are un Nissan din 2017, cumpărat în baza unui credit auto de 148.509 lei.

Fifor i-a donat bunuri de peste 340.000 lei lui Nicolae Fifor, tatăl său, și a vândut o Dacia Logan cu 1.000 lei. La capitolul venituri declarate, Fifor a menționat că a primit salariul de ministru al Apărării în cuantum de 138.816 lei, iar de la Senat doar 1.568 lei. A primit și normă de hrană de la Armată: 3.520 lei.

Tensiuni la PSD Arad

Pesedistul Adrian Butunoi, consilier județean la Arad, susține că senatorul Mihai Fifor l-a amenințat cu plângeri penale pentru că ar fi îndrăznit să își exprime liber opiniile.

„Probabil la Mehedinți, de unde a venit domnul Fifor, lupta politică se duce cu dosare penale fabricate, cu folosirea unor instituții ale statului pentru a-i elimina pe cei care stau în calea proiectelor personale ale <marilor> politicieni.

Eu sunt străin de astfel de practici și nu-mi doresc să mai văd așa ceva în filiala PSD Arad. Indiferent de diferențele de opinie dintre membrii, niciodată de când sunt în acest partid nu s-a apelat la dosare penale, așa cum se practică acum”, a scris consilierul pe o rețea de socializare.

Protejat de Dragnea și Ștefănescu

Cariera senatorului Mihai Fifor este strâns legată de Liviu Dragnea, fostul lider al partidului, dar a fost luat sub aripa protectoare și de Codrin Ștefănescu. Dragnea l-a promovat în funcția de ministru al Apărării, postură din care a anunțat public că la baza americană de la Deveselu sunt rachete balistice. O suspiciune aruncată în spațiul public de Vladimir Putin și promovată asiduu de promotorii intereselor rusești. După o asemenea gafă majoră, Fifor s-a răzgândit. Tot public!

„Pot spune doar că a fost o greşeală de înţelegere, de comunicare în cel mai rău caz, dar în niciun caz nu aş putea vreodată afirma că la baza de la Deveselu avem rachete balistice”, anunța triumfător Mihai Fifor, pe atunci ministru al Apărării.

În toamna anului 2018, Fifor s-a alăturat grupului de puciști din PSD care au semnat o scrisoare împotriva lui Dragnea. Nu a avut curajul să își assume direct semnătura, bam ai mult a plecat într-o vizită externă pentru a scăpa de privirea furioasă a șefului său pe linie de partid.

Căzut din nou în dizgrație, a fost recuperat de Viorica Dăncilă care l-a pus în funcția de vicepremier pentru Implementarea Parteneriatelor Strategice ale României și ministru interimar al Afacerilor Interne. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te