Fascinația PSD-iștilor pentru Cuba. Olguța, Năstase, Bănicioiu, vacanțe în patria lui Fidel

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 19.10.2022 - 23:16
Lia Olguța Vasilescu și Claudiu Manda au fost fotografiați de turiști- Foto: Libertatea

Vizita ministrului Alexandru Rafila în Cuba nu este o premieră. Liderii PSD au manifestat, de-a lungul timpului, o adevărată fascinație pentru Cuba.

SHARE

Destinație de vacanță sau de serviciu, țara lui Fidel Castro a fost preferată de nume grele din rândul social-democraților.

În iarna lui 2018, primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, a petrecut de Revelion în Cuba, împreună cu iubitul ei, Claudiu Manda, pe atunci deputat PSD și președinte al Comisiei de control SRI.

Cei doi au fost surprinși în timp ce se relaxau într-un hotel din Havana, capitala statului cubanez. Lia Olguța Vasilescu și iubitul ei au fost fotografiați, înainte de Revelion, pe un șezlong de pe terasa unui hotel de patru stele din capitala Cubei.

Hotelul dispune de o piscină amplasată pe acoperișul clădirii, de unde turiștii au parte de o panoramă impresionantă.

Vacanța exotică i-a costat pe cei doi îndrăgostiți aproape 5.000 de euro, notează sursa citată.

Năstase, plăcut impresionat

Tot în 2018, dar în noiembrie, fostul premier și președinte PSD, Adrian Năstase a petrecut cu familia o vacanță de o săptămână în Cuba. El s-a declarat plăcut impresionat de ce a vizitat țara lui Fidel Castro.

Într-un articol publicat pe blogul său, alături de câteva poze, Adrian Năstase a spus că „merită efortul de a ajunge acolo si de a căuta să intelegi istoria unei tări traumatizate de de diversi colonisti, precum si a unei experiente cvasi-autarhice.”

„Societatea pare profund divizată. Mulţi ar dori o schimbare, alţii consideră că trebuie continuat cu modelul actual. Alegerile ce vor urma în această primăvară vor aduce, poate, anumite clarificări, după perioada de conducere, de şase decenii, a familiei Castro”, a scris fostul premier.

Pintea și Teodorovici, în interes de serviciu

În octombrie 2016, la doar un an de la tragedia Colectiv, fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu se află la soare, tot în Cuba. El și-a încărcat bateriile pentru campania electorală pentru parlamentare. 

În martie 2019, țara lui Fidel Castro a fost vizitată, pentru 10 zile, în interes de serviciu, de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, și cel de Finanțe, Eugen Teodorovici. Cei doi a avut întâlniri cu vicepreședintele țării, cu ministrul Finanțelor și cu ministrul Sănătății.

Citește și: FOTO Rafila semnează cu pompă acorduri de cooperare în Cuba, locul 123 în lume la servicii sanitare

Discuțiile au vizat „datoria istorică a Cubei” și relansarea relațiilor comerciale, precum și chestiuni legate de cooperarea în domeniul medical.

Vizita a declanșat în țară un mic scandal legat de prețul biletelor de avion, 15.000 de dolari, dar și de faptul că zborul a avut o escală la...Moscova.

„Asta a fost ruta de zbor”, a explicat Teodorovici. „Am plecat cu ruta de zbor singura posibilă la acel moment”, a argumentat el.

Citește și: DOCUMENT Zeci de mii de elevi de liceu pot primi, lunar, bani de la guvern. Care sunt condițiile

„Nu am fost în vacanță. Am auzit că am plecat fără mandat, am aici documentele cu mine”, inclusiv „raportul aprobat de primul ministru”, a continuat Teodorovici. 

Întrebat despre costul biletelor, Eugen Teodorovici a răspuns: „Și un milion dacă era să coste biletele” având în vedere „efectele pentru piața din România era un preț mic”.

Ministrul sănătății, Sorina Pintea, a precizat că „biletele au fost luate în ultima clipă” deoarece „atunci am avut acceptul înalților demnitari (cubanezi) pentru întâlnire” și se punea problema „acum sau la anul”. Potrivit acesteia, „a fost un program infernal”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te