EXCLUSIV George Simion promite case la 35.000€. Lulea, premierul propus de AUR, le vinde cu 200.000€

DE Stelian Negrea | Actualizat: 15.08.2024 - 09:06
Simion promite case ieftine, Lulea, partenerul și finanțatorul său, le vinde la prețturi de 5-6 ori mai mari. Sursă foto: Newsweek România
George Simion promite case de 35000 Euro și în Tunari unde partenerul său construiește la prețuri de 5-6 ori mai mari. Sursă foto: Newsweek România
Prețurile caselor vicepreședintelui AUR sunt de 5-6 ori mai mari decât cele promise de șeful AUR. Sursă foto: captură internet
O remorcă din caravana AUR pentru sănătate e parcată în curtea unei dezvoltări imobiliare a lui Lulea din Tunari. Sursă foto: Newsweek România
Aerocity, alt mini cartier dezvoltat de Lulea în Tunari. Sursă foto: Newsweek România
DBC SRL, noua companie de construcții a membrilor AUR își face reclamă în Tunari. Sursă foto: Newsweek România

Inițiativa populistă a liderului AUR, George Simion, de a promite românilor case de 35.000 Euro pălește în fața realității. Firmele lui Marius Lulea, partenerul său și fostul său angajator, construiesc sute de case în Tunari. La prețuri de cel puțin 5-6 ori mai mari.

SHARE

Pe zeci de hectare din extravilanul comunei Tunari, din imediata vecinătate a Bucureștiului, se construiește cu un ritm alert.

Citește și: 30 de contracte cu statul pentru firma la care George Simion a fost director. 10.000 € de la poliție

EXCLUSIV George Simion promite case la 35.000€. Lulea, premierul propus de AUR, le vinde cu 200.000€

Unul dintre cei mai mari dezvoltatori din această zonă este Marius Dorin Lulea, principalul finanțator al liderului partidului extremist AUR, George Simion.

Lulea dezvoltă direct prin companiile pe care le deține sau lucrează pentru zeci de proiecte imobiliare.

Newsweek România a descoperit că nici unul din aceste proiecte nu vinde nici măcar o garsonieră la irealul preț de 35.000 de Euro la care Simion s-a angajat recent să le dea case românilor.

Citește și: EXCLUSIV George Simion a trăit 9 ani cu 2.000 lei/lună, dați de un coleg din AUR. Ce făcea pentru ei

Dacă vor vota acest partid evident. Din contră, proiectele lui Lulea sunt extrem de scumpe. Acesta își vinde o casă de 3-4 camere cu un singur nivel cu cel puțin 170.000-200.000 Euro.

În Tunari toată lumea construiește. Și domnu Lulea, prietenul lui George Simion

O zi toridă în prăfuita comună Tunari unde câteva camioane duc pamântul uscat pe asfaltul încins.

Un afiș cu liderul AUR, George Simion, în care acesta promite fiecărui român case la 35.000 Euro străjuiește la șoseaua principală în fața unei dezvoltări imobiliare specifice acestei zone: de la câteva case până la un maxim de 30-40 care se întind pe o fâșie de pământ îngustă cu deschidere la șosea.

Vezi mai jos panotajul stradal cu George Simion care promite case de 35.000 Euro

Multe dintre acestea sunt dezvoltate chiar de către Marius Dorin Lulea, vicepreședinte AUR, viitor premier al acestui partid și unul din cei trei fondatori ai aceluiași partid.

Este omul de bază din spatele liderului extremist al AUR, George Simion căruia i-a dat un salariu ani de zile. A fost singurul său venit salarial raportat către ANAF în toată această perioadă.

Citește și: George Simion, întrebat de darul de nuntă de 400.000€: „Faceți pe prostul! Am luat brânză și țuică”

Lulea a dezvoltat un păienjeniș de mici firme de construcții, instalații și de arhitectură care-și au sediul central în Tunari, chiar în fostul sediu al AUR așa cum Newsweek România a scris AICI.

Lulea vinde case cu 200.000 Euro

Green Place, AeroCity sau Lake Village sunt trei dintre multiplele proiecte dezvoltate direct sau aflate în plină dezvoltare de către una din companiile deținute de Lulea: Ideal Proiect Arhitecture & Engineering SRL.

Este chiar compania unde Simion a fost director de marketing timp de 14 ani până să ajungă în 2019 deputat în Parlamentul României.

De pe pagina de internet a proiectului imobiliar aflăm de ce să ne mutăm în Tunari: nivelul ridicat de trai, accesul la zonele de business, transportul în comun, educația, spațiile verzi etc. “În general prețurile variază între 100.000 Euro pentru un apartament cu o cameră până la un milion de Euro și chiar mai mult pentru o vilă de lux. Valoarea medie a unei proprietăți imobiliare în zonă se situează între 200.000-500.000 Euro pentru apartamente și case mai mici și poate ajunge la câteva milioane de Euro pentru vile de lux“, ni se explică de pe același site al dezvoltării imobiliare a lui Lulea.

Prețurile la care vinde finanțatorul lui George Simion aceste case în proiectul Green Place pornesc de la 170.000 Euro și ajung până la 200.000 Euro. Ceea ce duce doar valoarea acestui proiect la circa 8 milioane de Euro.

Vezi mai jos prețurile în acest complex imobiliar al vicepreședintelui AUR și partener al lui George Simion

Caravana AUR în curtea imobiliarelor lui Lulea

Tot strada principală din Tunari, alt proiect imobiliar dezvoltat de SRL-ul lui Lulea: Lake Village. Un afiș pe gardul proiectului la stradă ne anunță că aici se va construi un nou cartier.

În curte câteva case sunt la roșu, altele au deja tencuiala pusă însă nimeni nu pare să locuiască încă aici.

Tot în curte se află parcată o remorcă din Caravana AUR pentru Sănătate, o altă inițiativă populistă a acestui partid.

Noul proiect al companiei lui Lulea nu are încă prețurile de vânzare afișate așa cum se întâmplă cu celălalt proiect.

Are însă o prezentare generoasă pe pagina de internet a companiei www.idealproiect.ro unde mai sunt prezentate alte zeci de proiecte imobiliare dezvoltate sau în care este implicată compania finanțatorului lui Simion.

Alt proiect,  AeroCity Tunari, cu randări spectaculoase pe pagina de internet www.aerocity.ro, este mult mai prăfuit în realitate. Pare construit deja în totalitate și că nu ar mai avea nici un imobil la vânzare. 

Majoritatea covârșitoare a acestora sunt localizate tot în Tunari. Pe terenuri care acum doi ani erau în extravilanul localității.

Firma lui Lulea i-a dat 9 ani de zile un salariu lui Simion

Din 2012 până în 2020, singura ocupație oficială a lui George Simion a fost cea de director de marketing la compania deținută în proporție de 70% de Lulea: Ideal Proiect Arhitecture & Engineering SRL. Restul de acțiuni sunt deținute de Axinia Daniela-Luciana, soția unui vicepreședinte AUR, Axinia Daniel.

De unde  Simion a încasat venituri de natură salarială de circa 2000 lei pe lună, un total de doar 217.000 lei în cei nouă ani cât Simion a fost angajatul lui Lulea, așa cum Newsweek România a scris AICI.

A fost o perioadă dificilă financiar pentru șeful AUR. Cu greu ai răzbi în București cu o medie de 500 de Euro pe lună. 

Vezi mai jos CV-ul lui George Simion din care reiese că a fost angajat pe post de director de marketing la compania partenerului său

Lulea a înființat alături de alți 49 de membri AUR o nouă companie de construcții

Păîenjenișul de companii din domeniul construcțiilor deținute sau controlate de Lulea, majoritatea lor covârșitoare avându-și sediul în Tunari, a fost completat recent cu încă una: Design & Build Corporation SRL (DBC SRL).

Unde Lulea a strâns toată “crema” partidului. Numai puțin de 49 de membri AUR: de la  fratele lui Lulea, deputatul Dan Tănasă, Axinia George și soția acestuia, foști candidați pe listele parlamentare ale aceluiași partid, fostul soț al actualei soții a lui Marian Oprișan și o serie de alți membri ai aceluiași partid etc.

L-a implicat inclusiv pe un membru al clanului Onoriu, care construiește blocuri între case în principal în Sectorul 1 din București, pe care l-au ademenit și cu o poziție de conducere în organizația AUR din același sector.

Compania este deja prezentă în Tunari unde oferă servicii de consultanță în construcții pentru care își face reclamă pe gardurile unor alte proiecte imobiliare de mici dimensiuni.

Vezi mai jos o fotografie cu afișul noii companii a membrilor AUR pus pe gardurile din Tunari

Lulea, viitorul premier AUR e fondatorul partidului

Dorin Lulea este un om de afaceri care a pus la dispoziția partidului ani de zile sediul, fiind și principalul sponsor al partidului.

El ar fi fost dat afară din partid după un diferend cu Simion legat de candidatul AUR pentru Primăria Capitalei la alegerile din acest an.

Simion l-ar fi dorit pe analistul politic filo rus, Cozmin Gușă, în timp ce partidul îl desemnase deja drept candidat la vremea respectivă pe Mihai Enache.

Lulea Marius Dorin este unul dintre fondatorii AUR. George Simion nu apare printre fondatori.

În Registrul Partidelor Politice, Alianța pentru Unirea Românilor apare cu trei membri fondatori: Lulea Marius – Dorin, Lulea Sorin (fratele lui Marius-Dorin Lulea) și Iosub Cosmin – Teodor.

Newsweek a scris că Dorin Lulea a câștigat - prin firma unde George Simion a fost director - 30 de contracte cu statul. El a primit, spre exemplu, contracte de 10.000 euro de la Poliția de Frontieră.

Lulea ar fi candidatul AUR pentru poziția de premier al României în locul filo-rusului declarat, Călin Georgescu. După plecarea din AUR, acesta din urmă a fost pentru o scurtă perioadă de timp și președinte al partidului Antreprenorilor și Agricultorilor.

Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te