Europarlamentarul PSD Claudiu Manda, suspect într-un dosar „ajutoare sociale contra voturi“

DE Mircea Marian | Actualizat: 24.02.2021 - 13:23
Europarlamentarul PSD Claudiu Manda alături de Liviu Dragnea și Olguța Vasilescu Foto: Facebook

Europarlamentarul PSD Claudiu Manda este suspect într-un dosar „ajutoare sociale contra voturi“, scrie Adevărul. În acest dosar, a fost deja condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare fostul primar PSD din Bratovoești, Ion Marin.

SHARE

Potrivit publicației Adevărul, primarul PSD a acordat ajutoare ilegale către 60 de săteni din Bratovoești. Când inspectorii agenției de plăți și inspecție socială au depistat această fraudă, primarul a apelat la europarlamentarul Claudiu Manda, soțul primarului Craiovei, Olguța Vasilescu. 

Primarul era deranjat de faptul că beneficiarii ajutoarelor sociale trebuiau să dea înapoi banii primiți ilegal, în total peste 300.000 de lei, și asta însemna că aceștia nu l-ar mai fi votat. 

De altfel, în acuzarea DNA se subliniază această problemă: “Trebuie arătat că punctul de pornire a întregii construcţii infracţionale l-a constituit temerea sau mai bine spus certitudinea faptului că PSD va pierde sprijinul electoral al beneficiarilor de ajutor social de pe raza comunei Bratovoeşti, nemulţumiţi de faptul că fuseseră obligaţi să restituie unele sume încasate în mod necuvenit cu titlu de ajutor social“.

Europarlamentarul PSD Claudiu Manda folosește telefonul

Manda s-a implicat personal și a sunat la agenția județeană de plăți și inspecție socială, dar funcționarii de acolo au refuzat să-l asculte pe director, un militant PSD, și să semneze documente falsificate.

Până la urmă, afacerea, din 2015, a fost depistată de DNA. Primarul PSD din Bratovoești și-a recunoscut fapta și a primit doi ani cu suspendare.

Claudiu Manda are calitatea de suspect. “Prin urmare, din acel moment, pentru Manda Iulian-Claudiu era limpede că orice demers al său pe lângă directorul AJPIS Dolj în legătură cu problema respectivă, în condiţiile în care ştia că are asupra acestuia o reală şi puternică influenţă şi autoritate din poziţia de preşedinte al PSD Dolj, a fost întreprins în primul rând cu scopul capacitării acestuia de a se implica în soluţionarea respectivei probleme. În plus, suspectul Manda Iulian-Claudiu a avut convingerea că directorul va rezolva favorabil problema şi a acţionat anume în acest scop“, arată documentele consultate de Adevărul. 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.