Europarlamentara PSD Țapardel, anti-Kovesi, l-a angajat pe asistentul penal al lui Adrian Severin

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 27.02.2019 - 16:09
Țapardel, ținută drăgăstos de mijloc de Liviu Dragnea/FOTO: Facebook.com

EXCLUSIV Europarlamentarul PSD Claudia Țapardel, foarte agresivă la adresa Laurei Codruța Kovesi, îl are ca asistent plătit din bani europeni pe George-Vadim Tiugea. Acesta a fost pus sub acuzare de DNA în dosarul lui Adrian Severin.

SHARE

Conform unui comunicat al DNA din 2012, "Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au început urmărirea penală față de următoarele persoane: 
JUGĂNARU ANNE-ROSE-MARIE, asistent parlamentar al lui Adrian Severin, 
TIUGEA GEORGE-VADIM, asistent parlamentar al lui Adrian Severin, asociat și administrator SC HEAD HUNTING PROSSIONAL SRL 
JUGĂNARU MIHAIL-RĂDUCU, asociat și administrator la SC A&A SOCIAL CONSULTING CENTER SRL, asociat la SC ALFA COMMUNICATIONS and CONSULTING SRL, SC PROFESSIONAL CONSULTING SYSTEM SRL, SC PRINCEPS CONSULTING TEAM SRL, SC PERFECT SOLUTIONS NETWORK SRL,
în sarcina cărora s-a reținut infracțiunea de complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităților europene sau din bugetele administrate de acestea, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată."

DNA: Tiugea, complicele lui Severin

"Din ordonanța de extindere a cercetărilor și de începere a urmăririi penale a rezultat că, în perioada martie 2007 – noiembrie 2010, Severin Adrian a încheiat, fie în nume propriu, fie ca reprezentant al grupului politic din care făcea parte, din Parlamentul European, un număr de 20 de contracte de consultanță cu firmele menționate, create anume pentru a justifica prestarea unor servicii fictive, constând în realizarea unor studii. Firmele respective erau controlate de europarlamentar prin intermediul asistenților săi Jugănaru Anne-Rose-Marie, Tiugea George-Vadim și o altă persoană, iar contractele de consultanță au fost încheiate la puțin timp după ce firmele au fost înființate, de exemplu cu SC PROFESSIONAL CONSULTING SYSTEM SRL la trei zile după înființarea sa. Trei dintre firme au facturat o serie de contracte în prima luna de la înființare, alte doua - în cea de-a doua luna de la înființare.", a mai arătat DNA.

În 2016, Severin a fost condamnat la patru ani de închisoare, într-un dosar conex.

Totuși, George-Vadim Tiugea o duce bine în continuare. Și tot pe bani europeni. De data asta, angajat de Claudia Țapardel.

Țapardel, vot împotriva lui Kovesi

Marți, 26 februarie, Țapardel a scris astfel pe Facebook: "Astăzi am participat la ședința reunită a Comisiilor pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne, #LIBE, și pentru Control Budgetar, #CONT, din cadrul #PE, în care a avut loc audierea celor trei candidați la funcția de Procuror Șef al Parchetului European.

De asemenea, am acordat un vot în cadrul Comisiei #CONT în vederea ierarhizării celor trei candidați, acest rezultat reprezintă o recomandare pentru votul care se va acorda mâine în cadrul Comisiei #LIBE.

În ciuda presiunilor și a lobby-ului puternic al Grupului #PPE din #PE, consider că dezbaterea de astăzi a dat un semnal clar al faptului că toți colegii din #PE trebuie să înțeleagă că pentru această poziție publică europeană este necesar să desemnăm o persoană independentă din punct de vedere politic, caracterizată prin probitate morală, un CV impecabil și experiență profesională ireproșabilă, ceea ce nu este cazul pentru Laura Codruța Koveși."

 

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te