Emil Boc anunță că este supărat „temporar“ pe Orban, Barna și Kelemen Hunor

DE Valentin Mirică | Actualizat: 26.02.2021 - 11:51
Emil Boc își arată mușchii către Guvern Foto: Facebook

Emil Boc, primarul PNL al Clujului, a anunțat că el și ceilalți primari din Asociația Municipiilor sunt supărați “temporar“ pe liderii coaliției majoritare, întrucât au tăiat banii alocați localităților pe care le administrează.

SHARE

„Noi, cei din Asociația Municipiilor din România, care reprezentăm primării care produc cam două treimi din PIB-ul acestei țări, avem o supărare temporară pe liderii coaliției: pe domnul Orban, pe domnul Kelemen Hunor și pe domnul Barna. De ce avem o supărare temporară? Pentru că au luat de la municipii două procente din cotele de impozit pe venit care ne erau alocate”, a spus Boc, la Digi 24. 

Emil Boc, o nouă critică la Guvern

Primarul Clujului a arătat că actualul Guvern a suspendat aplicarea unei prevederi votat în noiembrie 2020.

„Ca să fiu mai bine înțeles, în luna noiembrie, în unanimitate, Parlamentul, de la stânga la dreapta și de la stânga la dreapta, a votat o modificare a legii finanțelor publice locale prin care a consacrat prin lege cotele din impozite pe venit alocate municipiilor, 65%. Nici nu s-a uscat bine cerneala legii din Monitorul Oficial când liderii coaliției au spus: «Anul acesta, derogăm de la această lege și nu le dăm 65%, le dăm 63%»”, a mai spus edilul din Cluj-Napoca.

Noi am pierdut 5 milioane de euro, alte municipii mai mari la fel au pierdut. Dar, care este marea problemă? În primul rând n-am fost consultați pe această temă. Adoptăm în unanimitate o lege și ne batem, nu se usucă cerneala în Monitorul Oficial și o modificăm în a doua zi. Este un sentiment profund de frustrare (...) Mai punem încă 7,1 milioane euro de exemplu pentru creșe, unde statul ar trebui să asigure costul pe antepreșcolari și nu-l asigură. Pune primăria 7,1 milioane euro, acum ne-a mai pus la ei încă 5 milioane. Toate acestea se adună și, evident, nu poți să oferi servicii de calitate cetățenilor”, a mai spus Boc.

Nu este prima dispută pe care Boc o are cu politicienii de la București, el având controverse atât cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, cât și cu președintele PNL, Ludovic Orban.

Lui Vlad Voiculescu el i-a reproșat că a încărcat autoritățile locale cu sarcina organizării vaccinării anti-covid fără să le bugeteze această activitate. 

Lui Orban, Boc i-a transmis că PNL a trecut o linie roșie când a cedat către UDMR funcția de prefect de Cluj. 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.