Elena Udrea află luni dacă va fi eliberată: „Sunt 46 de zile de când sunt arestată ilegal”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 23.05.2022 - 10:48
Elena Udrea află luni dacă va fi eliberată: „Sunt 46 de zile de când sunt arestată ilegal”/FOTO: captură ecran, antena3.ro

Elena Udre,a condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul "Gala Bute", află astăzi dacă judecătorii de la București îi dau câștig de cauză în ultima cale extraordinară de atac, recursul în casație.

SHARE

Aflată în arest la Sofia, Elena Udrea a transmis, prin intermediul avocaţilor săi, că nu vrea să fie audiată de judecătorii români, prin videoconferinţă din Bulgaria, în cadrul procesului în care încearcă printr-o cale extraordinară de atac să scape de condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul "Gala Bute".

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează să ia în dezbatere, luni 23 mai, recursul în casaţie introdus de Elena Udrea, ultima cale extraordinară de atac la care poate apela fostul ministru al Turismului pentru a obţine rejudecarea dosarului "Gala Bute".

La începutul lunii aprilie, Elena Udrea a fugit din România, înainte ca Instanţa supremă să confirme condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul Gala Bute.

Citește și: Expert în securitate: FSB și GRU știu că Rusia pierde războiul și se pregătesc pentru era post-Putin

Pe 7 aprilie, Udrea a fost prinsă de poliţia de frontieră din Bulgaria, în timp ce încerca să treacă în Grecia cu un autoturism pe la punctul de trecere Kulata.

Curtea de Apel din Sofia a amânat pentru data de 8 iunie dezbaterile în procesul de extrădare a fostului ministru al Turismului Elena Udrea, care are de executat în România o condamnare de 6 ani închisoare.

Citește și: Violenţe la o manifestaţie a opoziţiei: Turcia l-a convocat pe ambasadorul SUA

Fostul ministru Elena Udrea, arestată preventiv în Bulgaria, afirmă că este arestată ilegal, de 46 de zile, „ca urmare a unei halucinante decizii a ICCJ”. Udrea a prezentat o serie de motive pentru care consideră că decizia magistraților nu este legală.

„Sunt 46 de zile de când sunt arestată ilegal, ca urmare a unei halucinante decizii a ICCJ, prin care mi s-a respins contestația în anulare doar MIE dintre toate dosarele similare (Şova, Pop, Niţă, Valcov, Bica, etc), şi mi s-a refuzat doar mie dreptul de a fi rejudecată legal în dosarul Gala Bute.

Din motive inexplicabile juridic, 4 din 5 judecători au decis în cazul meu să încalce decizia CCR, care stă la baza tuturor acestor contestații, şi să se contrazică cu ceea ce ei înşişi au spus în celelalte cazuri, care toate sunt acum în rejudecare, iar cei implicați sunt toți evident în libertate”,  a scris Elena Udrea pe Facebook.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.