După Ion Iliescu, și Dragnea atacă Antena 3: A fost comandă să nu apar

DE Valentin Mirică | Actualizat: 29.11.2021 - 11:58

După Ion Iliescu, și Liviu Dragnea a atacat postul Antena 3: el s-a plâns că acest post nu-l mai invită. Pe vremea când era în fruntea PSD, Dragnea era frecvent invitat la acest post, iar moderatorii păreau că pun doar întrebările care-i convin.

SHARE

Duminică seara, Dragnea a fost invitat la Realitatea TV, în emisiunea fostei sale consiliere, Anca Alexandrescu. Aceasta l-a întrebat ce părere are despre conflictul dintre Ion Iliescu și postul Antena 3, fostul șef al statului acuzând postul controlat de Dan Voiculescu că participă la o răfuială între fostele grupări ale Securității.

Citește și: Elvețienii vor introduce certificatul sanitar după un referendum cerut de cei care nu-l doreau

Acum, Dragnea s-a situat de partea lui Iliescu: „N-ai cum să nu reacționezi la o asemenea mizerie! A fost iar vreo comandă să îl atace pe Ion Iliescu, cum a fost să nu apar și eu. Astea sunt atitudini dictatoriale”. 

„N-am văzut pe nimeni să fie nemulțumit, nu revoltat, că sunt blocat la două televiziuni mari, unde merg toți politicienii”, a mai susținut fostul lider PSD, referindu-se la Antena 3 și România TV.

Ion Iliescu a criticat Antena 3 într-un articol publicat pe blogul său. În acest articol, el a sugerat că Dan Voiculescu a furat banii Securității.

„Mă uit, cu nedumerire, la spectacolul oferit de A 3 seară de seară, și nu înțeleg ce vrea să transmită, prin invitații săi la emisiunea ”Sinteza Zilei”, domnul Mihai Gâdea. O fi o racordare la conținutul noii revoluții culturale, aud că-i zice ”cancel culture”, ”cultura anihilării”. O fi o încercare de reanimare a audienței. Nu am cum ști, și, să fiu onest, nici nu țin să știu prea multe despre acest tip de politică editorială.

Nu aș fi reacționat public dacă, folosind această ocazie, emisiunea nu ar fi încercat să anuleze adevărul despre evenimente din timpul și imediat de după schimbarea de regim din decembrie 1989. Și, discret, lucrurile se îndreaptă către ”Noi? Nu știm nimic despre banii lui Ceaușescu! Poate Iliescu, el i-a luat!”

La 22 decembrie 1989 s-a schimbat un sistem politic, totalitar, opresiv, care eșuase în a oferi o viață decentă, și demnă, românilor. Nu s-a dizolvat un stat. Banii statului au fost administrați de exact aceleași instituții care îi administrează și acum. Nu sunt administrați de Iohannis, cum nu au fost administrați nici de mine, nici de Emil Constantinescu sau de Traian Băsescu. Există BNR, există Minister de Finanțe.

Faptul că acest maraton de emisiuni a început cu interviul dat presei românești, până la urmă de stat, fiind vorba despre televiziunea publică, de generalul Pacepa, mă face să mă gândesc că toată povestea asta este expresia unui soi de răfuială între rămășițele unor grupări din fostele servicii de securitate. Treaba lor, are cine să judece lucrurile astea, și să țină lucrurile sub control. Din păcate, acum se discută despre banii negri ai serviciilor secrete din epocă, bani care nu au fost sub controlul formal al statului. Era bine să se fi putut face transparente aceste lucruri. Dar unde sunt ele transparente?

Îl dezamăgesc pe domnul Gâdea: banii ăia despre care vorbesc invitații săi nu sunt la mine. Dar poate să încerce la o adresă mai aproape de A 3. Dacă îl interesează subiectul cu adevărat…”, a scris Iliescu. 

Citește și: Miliardele Securității îi încaieră pe Iliescu și Voiculescu. Hodor: Banii ICE Dunărea, la Bancorex

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.