După ce PSD a plecat de la putere, profiturile lui Pieleanu s-au redus dramatic

DE Valentin Mirică | Actualizat: 28.06.2021 - 12:01
Sociologul Marius Pieleanu Foto: Captură video

Profiturile firmelor sociologului Marius Pieleanu, frecvent invitat la Antena 3, s-au redus masiv în 2020. Sondajele lui Pieleanu erau celebre pentru rezultatele substanțial diferite de rezultatele alegerilor.

SHARE

Potrivit declarației de avere depuse de soția lui Pieleanu - care face parte din conducerea Curții de Conuri și este și pensionar special al ministerului de Interne - firmele Avangarde și Psyho Global Consult au avut, în anul fiscal 2020, un profit de 645.000 lei, respectiv 715.000 lei.

CITEȘTE ȘI: Armand a prins-o pe șefa ADP că-și repara vila cu resursele instituției. A dat-o pe mâna parchetului

Soția sociologului are pensie specială de peste 99.000 de lei și mai primește și 317.000 de lei de la Curtea de Conturi. Ea a fost propusă de PSD pentru a fi numită în această instituție. 

După ce PSD a plecat de la putere, profiturile s-au redus

În anul fiscal 2019, dividendele de la firma Avangarde au fost de 3,6 milioane de lei, iar cele de la Psyho Global Consult de doar 164.981 lei. 

În 2018, aceste dividende însumau doar 474.000 de lei. 

Sondajele prezentate public de Avangarde au fost celebre, în 2019, pentru faptul că au prezentat o intenție de vot complet diferită de rezultatele de la europarlamentare. 

De exemplu, în martie 2019, PIeleanu anunța că, la europarlamentare, PSD va obține 33% din voturi, USR-PLUS - 12-13%, iar ALDE ajungea la 9%.

După cum se știe, PSD a avut un scor sub 23%, USR PLUS a fost foarte aproape de formațiunea lui Dragnea, iar ALDE nu a trecut de pragul de 5%. 

În septembrie 2018, el anunța o prezență la vot la referendumul pentru familie de 66%. Câteva săptămâni mai târziu, el își revizuia estimarea, dar anunța că această consultare populară va fi validată: “Potrivit analizelor noastre, referendumul trece cu 32-33%. Cam ăsta-i cvorumul la care se joacă acum. Ce-i drept, se joacă la limită, dar există o serie de elemente care favorizează în mod cert creșterea prezenței la urne“. Referendumul a eșuat, prezența fiind de 21,1%. 

Avangarde este celebră pentru contractele pe bani publici. De exemplu, în 2018, Sectorul 5 a plătit aproape 19 mii de euro acestei firme pentru servicii de monitorizare media. Sectorul 1 a plătit o sumă identică. 

Citește și: Primarul din Șotrile, condamnat pentru că a sedus și șantajat o minoră, reales

În plină pandemie, la 5 mai 2020, cealaltă firmă a lui Pieleanu, Psyho Global Consult, a încheiat un contract cu Sectorul 5. Centrul Cultural Ștefan Iordache al Sectorului 5 a atribuit un contract de 20.000 de EURO pentru servicii de cercetare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te