Dumitru Coarnă, pensionar special la 45 ani cu 5.000 lei/lună, dat afară din AUR. De ce e acuzat?

DE Alex Darvari | Actualizat: 05.02.2024 - 10:51
Dumitru Coarnă, pensionar special la 45 ani cu 5.000 lei/lună, dat afară din AUR. De ce e acuzat? - Foto: Facebook / Dumitru Coarnă

Dumitru Coarnă este un pensionar special la 45 ani care ia pensie de 5.000 lei/lună. A fost dat afară din AUR în urma unor acuzații grave.

SHARE

Fost lider sindical. Dumitru Coarnă a intrat în parlament pe listele PSD. Ulterior, a trecut la AUR, iar azi a fost dat afară în urma unor acuzații grave.

Citește și: 10.886 de români iau pensii speciale. Cine încasează cele mai mari sume?

Dumitru Coarnă, pensionar special la 45 ani cu 5.000 lei/lună, dat afară din AUR. De ce e acuzat?

“Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) funcționează în baza prevederilor legale și a statutului partidului votat în cadrul Congresului. Acestea trebuie respectate de toți membrii AUR, indiferent de funcția pe care o ocupă. În cazul județului Călărași și al domnului Dumitru Coarnă, în cadrul forurilor de conducere ale partidului i s-a solicitat acestuia să prezinte în original și scanate adeziunile realizate la filiala AUR Călărași.

Citește și: PSD-istul Coarnă și trei deputați AUR cumulează pensia de mii de lei la salariu. Cu voie de la CCR

De asemenea, domnul Dumitru Coarnă a realizat, fără acceptul conducerii partidului sau al departamentului financiar, documente financiare care nu sunt în evidența partidului.

Domnia sa a refuzat să răspundă tuturor solicitărilor venite din partea conducerii centrale a partidului, să transmită adeziunile, dar și să respecte cadrul legal și statutar al partidului cu privire la activitățile financiare, iar pe cale de consecință, în data de 29 ianuarie, i s-a transmis că nu mai are nicio calitate de reprezentare în partidul AUR.

Ca urmare a refuzurilor repetate, domnului Coarnă i s-a transmis în această săptămână și fizic o somație cu privire la aceste aspecte”, a anunțat AUR.

Pensionar pe caz de boală

Dumitru Coarnă s-a pensionat la vârsta de 45 de ani, iar acum primește, potrivit propriei sale declarații de avere, o pensie de 5.000 de lei. Pensia medie, lunară este, în România, de 1.436 de lei. Astfel, Coarnă - care a ieșit la pensie cu două decenii înaintea unui muncitor sau inginer - încasează patru pensii medii.

Coarnă a încercat să explice, în 2017, cum a fost posibil să iasă la pensie la numai 45 de ani cu o pensie uriașă.

„Eu m-am pensionat la 45 de ani pentru motive medicale. Nu am vrut eu, ci o comisie de medicină a Muncii a constatat. Mi-au spus: mă, băiatule, dacă vrei să mori, du-te la serviciu. Am ajuns la cancer. Nu am vrut să spun acest lucru. Nu doresc nimănui să aibă nici boala mea, nici pensia mea”, a spus Coarnă la Antena 3 unde este o prezență obișnuită. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te