DUBIOS. Tăriceanu a anunțat că a strâns 800.000 de semnături, dar a depus doar 400.000

DE Alexandru Pop, Adelina Sahlean | Actualizat: 27.03.2019 - 15:25
ALDE s-a lăudat cu numărul mare de semnături. Foto: pagina ALDE de Facebook

Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) a depus, marţi, la Biroul Electoral Central, listele cu cele aproximativ 400.000 de semnături şi lista candidaţilor la alegerile europarlamentare din data de 26 mai.

SHARE

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a declarat că formaţiunea propune românilor o „listă de excepţie”, potrivit Agerpres.

„Aş dori să mulţumesc membrilor BEC pentru că au avut răbdarea să verifice cele aproape 400.000 de semnături pe care ALDE le-a depus astăzi. Vreau să vă spun că este o zi deosebită pentru mine să depun listele candidaţilor ALDE pentru Parlamentul European.

Eu cred că ALDE propune românilor o listă de excepţie, o listă cu oameni care au o profesie, o listă cu oameni a căror probitate morală nu poate fi pusă în discuţie, o listă cu care acest partid vine şi cere voturile românilor”, a afirmat Norica Nicolai.

Europarlamentarul a apreciat că românii îşi doresc să trăiască într-o Europă care să fie mai aproape de ţara noastră şi mai respectuoasă cu România.

Jumătate din semnături, pierdute

ALDE a depus la BEC doar jumătate din numărul de semnături cu care s-a lăudat conducerea partidului.

În 21 martie, Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) anunța că a strâns peste 800.000 de semnături pentru sprijinirea listei de candidați pentru alegerile europarlamentare.

Mai mult, ALDE s-a lăudat pe Facebool că, deși baremul legal a fost depășit de mult, oamenii lui Tăriceanu au afirmat că vor depune în final peste un milion de semnături la Biroul Electoral Central (BEC).

„Am centralizat la sediul ALDE, până în acest moment, peste 800.000 de semnături venite de la organizațiile din țară. Sperăm ca, până la finalul campaniei de strângere de semnături, să depășim cifra de 1 milion. Mulțumim tuturor românilor pentru susținerea acordată!”, au scris cei de la ALDE.

Trebuia să mai stăm probabil două zile și ne blocam la verificare

Contactată de Newsweek România, Norica Nicolai a susținut că ALDE a depus doar jumătate din semnături pentru că doar atât au apucat să verifice

„Noi am reușit să verificăm pentru conformitate doar 400.000 și pentru că am decis să le depunem, le-am lăsat doar pe astea. Am verificat toate semnăturile la partid și, în condițiile în care am decis să le depunem ieri, le-am depus pe astea. A mai făcut partidul o verificare, ele sunt acolo”, a declarat europarlamentarul.

Întrebată dacă urmează să fie depuse și celelalte 400.000, Norica Nicolai a spus că nu știe care este procedura, „dacă mai putem depune semnături după încheierea procedurii”.

„Decizia asta fost, am procedat la verificarea tuturor semnăturilor venite din teritoriu și pentru că ieri nu reușisem să verificăm decât 400.000, am hotărât să le depunem doar pe astea, ca să depunem cât mai rapid, să ne facem datoria. Nu știu care e procedura sau ce-au făcut, dar asta a fost decizia politică de ieri.

Trebuia să mai stăm probabil două zile și ne blocam la verificare. Ați văzut că s-au întâmplat și în alți ani la alte partide să nu fie semnături conforme, așa că am preferat să fim corecți”, a menționat Norica Nicolai.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te