Drulă îi retrage sprijinul Elenei Lasconi care susține familia tradițională. Fiica: Sunt dezgustată

DE Alex Darvari | Actualizat: 05.11.2023 - 21:42
Elena Lasconi - Foto: Profimedia Images

Drulă a anunțat că i-a retras sprijinul Elenei Lasconi pentru o candidatură la alegerile europarlamentare după ce aceasta a spus că susține și a votat familia tradițională. Fiica ei s-a declarat dezgustată de poziția mamei sale.

SHARE

Drulă a anunțat că i-a retras sprijinul Elenei Lasconi pentru o candidatură la alegerile europarlamentare. Lasconi era prima pe lista pentru Bruxelles până când a spus că susține familia tradițională. Fiica ei s-a declarat dezgustată de poziția mamei sale.

„Am avut o discuție cu Elena Lasconi și i-am cerut retragerea din campania pentru europarlamentare.

Am decis convocarea Biroului Național al USR în această seară pentru formalizarea acestei decizii. Am certitudinea că Elena a înțeles că întreaga discuție publică din ultimele 24 de ore, împreună cu situația personală devenită publică, afectează campania și concentrarea USR pe lupta cu monstrul PSD-PNL.

Citește și: Cu cât era plătită Elena Lasconi la Pro TV. Nu se putea compara cu Andreea Esca

Elena va continua să muncească pentru câmpulungeni și va avea sprijin pentru a face performanță în administrație. USR are de dus o luptă grea și importantă în 2024. Astăzi, mai mult decât oricând, România are nevoie de o alternativă de dreapta și de soluții liberale. În fața unei guvernări corupte și a isteriei extremiste, avem cu toții nevoie de o schimbare reală. Vom continua să muncim zi de zi pentru a construi această schimbare.”, a scris Drulă pe contul de Facebook.

Elena Lasconi a avut mai multe declarații controversate la un post TV. 

”Nu-mi place să vorbesc despre colega mea (Clotilde Armand n.red.) pentru că mi se pare că a făcut multe greşeli, a şi avut lupte grele, foarte grele, acolo, dar nu-mi place ideea de a nu colabora cu Consiliul Local. Până la urmă, tu eşti votat să faci treabă, nu să fii în permanenţă primar în opoziţie. Nu există aşa ceva.”, a spus Elena Lasconi la Prima TV.

Citește și: Elena Lasconi o atacă dur pe colega de partid, Clotilde Armand: „Tu ești votat să faci treabă”

A apărat familia tradițională

Lasconi a spus că a fost la referendumul pentru „familia tradițională” și a votat DA. Ea a fost criticată de liderii USR. Claudiu Năsui a spus „familia este orice vor oamenii să fie familie. Căsătoria este un contract. Statul nu ar trebui să se bage nici în căsătorie, și nici în familie”.

Clotilde a spus: „Treaba ta ca primar nu este să spui cine cu cine să se căsătorească, cum să intervină statul în familii. Treaba primarului este să aibă grijă de comunitate. De întreaga comunitate. Indiferent de culoare, religie sau sex. Iar această grijă nu se manifestă la televizor. Dacă nu înțelegi asta înseamnă că n-ai ce căuta în nicio funcție publică.”.

Criticată dur de fiică

Într-un live, fiica Elenei Lasconi a vorbit despre faptul că „această discriminare jegoasă nu are loc la mine în familie” și a concluzionat că nu își susține mama.

Citește și: Ce salariu avea Elena Lasconi la PRO TV

„Sunt absolut dezgustată că mama mea a votat DA la referendumul Coaliției pentru familie, pentru a susține așa zisa familie tradițională între un bărbat și o femeie.

Sunt dezgustată și dezamăgită.  Nu îmi vine să cred că persoana pe care am susținut-o în cariera ei politică s-a dovedit o homofobă. Nu am cuvinte (…) ca membru al acelei comunități. Nu pot să descriu durerea pe care o simt. Nu m-aș fi așteptat la așa ceva niciodată. Știu că nu era pasionată de subiectul pentru drepturi egale, dar sunt șocată că e preocupată de modificarea Constituției într-un mod jegos. Mă doare sufletul și inima, am palpitații.”, a comentat pe Instagram, Oana. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te