Două moțiuni ale PSD, împotriva Violetei Alexandru și a lui Ion Ștefan, dezbătute în Parlament

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 09.06.2020 - 08:24
Inquam Photos - George Călin

Marți, deputații dezbat moțiunea PSD împotriva ministrului Dezvoltării, Ion Ștefan, iar senatorii dezbat moțiunea PSD împotriva ministrului Muncii, Violeta Alexandru.

SHARE

Pe Violeta Alexandru, numită de PSD „Doamna în negru de la Ministerul Şomajului şi Prăbuşirii Sociale”, social-democrații o acuză că Ordonanţa 30/2020 privind şomajul tehnic şi măsurile legate de acordarea de ajutoare diverselor categorii vulnerabile a fost „atât de prost scrisă", încât a fost nevoie de modificarea sa de şase ori.

Senatorii PSD au mai acuzat-o pe Alexandru că a introdus „munca forțată”: „Este ceea ce aţi făcut prin interzicerea demisiei pe întreaga perioadă a stării de urgenţă, orice angajat al statului fiind obligat, în numele luptei anti-COVID, să îşi vadă aprobată decizia unilaterală a demisiei abia după expirarea perioadei de urgenţă. (...) Tot în Decretul 240, la art. 54 din anexă, aţi introdus o inovaţie juridică de genul instituirii vacanţei forţate, pentru că aţi dat posibilitatea angajatorilor de a decide unilateral cu privire la efectuarea concediului de odihnă pe perioada stării de urgenţă". 

Pesediștii au mai criticat-o pe Violeta Alexandru şi pentru modul în care a gestionat situaţia românilor plecaţi la muncă în străinătate: „În situaţia stării de urgenţă, când aveam interdicţii de a părăsi localitatea, darămite ţara". 

Violeta Alexandru: „Au o mare problemă: de ce mă îmbrac în negru”

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a reacționat, pe contul ei de Facebook, notând „PSD a depus moțiune în parlament împotriva mea. Mâine mă cheamă la Parlament. În lipsă de argumente pentru acest gest politic care profită de majoritatea pe care încă o au în parlament, au și ei o mare problemă: de ce mă îmbrac în negru. Acesta este titlul moțiunii. Cum au unii timp de pierdut la câte probleme sunt de rezolvat?”. 

Ion Ștefan, acuzat de PSD de fals în acte publice 

Moțiunea împotriva lui Ion Ștefan, ministrul Dezvoltării, va fi dezbătută marți, în plenul Camerei Deputaților, începând cu ora 16.00.  

Ministrul Ştefan este acuzat, în moţiunea simplă iniţiată de PSD, prin care i se cere demisia, de fals în acte publice, „neanchetat încă de organele abilitate, din motive greu de înţeles".

PSD l-a acuzat pe Ion Ştefan şi-a început mandatul „cu un fals, de la care i se trage şi bine-cunoscuta poreclă de ministrul 'Grindă'; în mod ironic, ministrul a devenit mai cunoscut după porecla sa, decât după numele său real".

„Chiar în acest moment, pe site-ul Camerei Deputaţilor, la pagina deputatului Ion Ştefan pot fi consultate două declaraţii de avere cu un conţinut contradictoriu, dar care poartă aceeaşi semnătură a domnului ministru. Două declaraţii, în care acesta declară, pentru acelaşi imobil din municipiul Focşani, o suprafaţă diferită: 910 metri pătraţi în declaraţia din iunie 2019 şi 524 metri pătraţi în declaraţia din noiembrie 2019. Este un fals încă nelămurit prin declaraţiile publice ale ministrului", au susținut social-democrații. 

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.