DOCUMENT: PNL cere revocarea lui Victor Ciorbea din funcția de Avocat al Poporului

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 20.02.2019 - 16:39

PNL anunță că a depus la Biroul Parlamentar Reunit o cerere de revocare a lui Victor Ciorbea din funcția de Avocat al Poporului, acuzându-l că „blochează orcie ar putea pune în pericol interesele lui Liviu Dragnea”.

SHARE

Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, a mai declarat, miercuri, că liberalii solicită Avocatului Poporului să sesizeze OUG care modifică legile justiției la Curtea Constituțională, precizând că liberalii nu au încredere că Victor Ciorbea va da curs solicitărilor PNL.

Citește și AUDIO Ciorbea urlă la Newsweek, în apărarea infractorilor: „Sunteți șmecheră sau ce dracu' sunteți!”

„Avocatul Poporului este singura instituție care poate contesta OUG pe Justiție la CCR, unde soluția previzibilă este de neconstituționalitatea acestui act normativ. PNL solicită sesizarea ordonanței infractorilor la Curtea Constituțională. Nu avem, însă, nicio încredere că Victor Ciorbea va da curs solicitărilor PNL. Apare astfel, un motiv în plus pentru revocarea Avocatului Poporului procedură pe care o înregistrăm astăzi la BPR. Acest om blochează orice ar putea pune în pericol interesele penale ale lui Dragnea”, a declarat Turcan în Parlament.

Citește și: Ciorbea, pregătit „să atace” la CCR completurile de 3 judecători

În paralel, PNL va declanșa o nouă procedură pentru sesizarea Comisiei de la Veneția prin intermediul APCE, juriștii PNL fiind cei care pregătesc această acțiune.

Turcan amintește de recomandările Comisiei Europene și de faptul că OUG-ul care modifică legile justiției este a 3-a dată împotriva recomandărilor instituțiilor europene.

„Este o atitudine anti-europeană care expune România unui risc real de a se ajunge la următoarea fază la nivel European, cea a Articolului 7. După sfidarea Rapoartelor MCV, după sfidarea Rezoluției PE, după încălcarea unor angajamente luate recent față de Comisia Europeană. Premierul Dăncilă a mințit în mod ordinar atât Uniunea Europeană cât și opinia publică din România, dovedind o lipsă de responsabilitate incredibilă”, a adăugat liderul liberalilor.

Citește și Ciorbea s-a întâlnit cu 3 condamnați: atac la CCR pentru alcătuirea completurilor de judecată

 

 

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -