Deputatul PSD Marcel Ciolacu a fost ales președinte al Camerei Deputaților

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 29.05.2019 - 16:13
Marcel Ciolacu. Foto Inquam Photos/George Călin

Deputatul PSD Marcel Ciolacu a fost ales președinte al Camerei Deputaților cu 172 de voturi, în timp ce liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a obținut abia 100 de voturi.

SHARE

PNL, USR şi PMP au susținut-o pe Raluca Turcan pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Propunerea PSD şi ALDE pentru şefia acestui for a fost Marcel Ciolacu. De asemenea, grupul UDMR l-a desemnat pe Kelemen Hunor drept candidat pentru această funcţie, care a primit doar 20 de voturi.

Președintele Camerei Deputaților a fost ales cu votul majorității deputaților prezenți, iar Marcel Ciolacu a beneficiat și de sprijinul grupului Pro România, al lui Victor Ponta. În partidul acestuia, se află și fostul premier Mihai Tudose, care este un apropriat al lui Marcel Ciolacu, ambii fiind politicieni la Buzău.

Anterior votului, cei trei candidați la funcția de președinte al Camerei Deputaților și-au făcut o scurtă prezentare.

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a declarat la prezentarea candidaturii sale pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, că şansele sale de a fi aleasă sunt mici, dar intrarea ei în cursă este un gest de responsabilitate şi un semnal de maturitate din partea partidelor de opoziţie la guvernarea PSD şi ALDE, ca urmare a votului dat de români.

Deputatul PSD Marcel Ciolacu, candidat la preşedinţia Camerei Deputaţilor, a declarat că democraţia înseamnă un mandat de patru ani, iar preşedintelui Franţei nu i-a cerut nimeni demisia că a obţinut la alegerile europarlamentare un scor de 23%.

Kelemen Hunor, a declarat la prezentarea candidaturii sale pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, că este nevoie de restabilirea echilibrului în Parlament şi acest lucru se poate face şi de către un reprezentant al UDMR, subliniind că preşedintele Camerei nu trebuie să fie şef peste ceilalţi deputaţi.

Negocieri cu Tăriceanu

Votul din plen a avut loc după ce în coaliția PSD-ALDE au apărut tensiuni, iar ALDE amenința că nu-l va vota pe Ciolacu. 

Motivul: Călin Popescu Tăriceanu s-a supărat deoarece, deși i se promisese că votul pentru ridicarea imunității sale va fi amânat cu două săptămâni, Robert Cazanciuc, președintele Comisiei juridice a Senatului, a convocat ședința și a cerut vot miercuri dimineața, în regim de urgență, spun surse din PSD pentru Digi24.

Președintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, a mers de urgență la Parlament pentru a discuta cu președintele AlDE. După discuția cu acesta, Dăncilă a declarat că ”nu sunt probleme în Coaliție”.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că PSD are susţinerea ALDE la votul privind funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Premierul a avut la Parlament întâlniri cu reprezentanţii ALDE şi cu grupul PSD pe această temă.

„Nu am discutat despre ieşirea de la guvernare a ALDE. Am discutat despre votul de astăzi de la Camera Deputaţilor. Pentru noi este foarte important, o să vedem rezultatul după vot. Suntem în alianţă (cu ALDE – n.r.) şi sigur că ne va susţine”, a precizat Viorica Dăncilă, potrivit G4Media.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te