Deputatul PSD cu casă de vacanță în America Centrală și venituri declarate de 121 lei/lună

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 22.02.2021 - 11:22
Deputatul PSD Radu Cristescu / Foto: digi24.ro

Deputatul PSD Radu Mihai Cristescu are declarate venituri într-un an de doar 1.462 de lei, adică 121 de lei pe lună.

SHARE

Din acești bani însă, Cristescu a reușit totuși să întrețină o casă de vacanță cumpărată în 2018 în America Centrală, fără a specifica și țara unde deține proprietatea, informează digi24.ro.

Radu Cristescu este un personaj controversat pe scena politică dâmbovițeană, fiind considerat "protectorul” afacerilor familiei Voiculescu. El a fost și lider PMP, și președinte al Agenției Domeniului Statului (ADS), funcție din care a fost demis deoarece ar fi susținut ilegal interesele familiei Voiculescu, dar a fost numit secretar de stat la Ministerul Energiei, în septembrie 2019, de Viorica Dăncilă, potrivit HotNews.ro.

În luna mai 2019, Cristescu a fost exclus din PMP, după ce l-a atacat pe Eugen Tomac. Pe 9 august 2019 a anunțat că s-a înscris în PSD.

Radu Cristescu a fost demis în 2011 din funcția de președinte al ADS de către fostul ministru al agriculturii Valeriu Tabără. A fost demis în urma unor nereguli descoperite de Corpul de Control al Ministerului Agriculturii.

Radu Cristescu si alti membri din conducerea Agentiei Domeniilor Statului au fost acuzati ca ar fi adus institutiei un prejudiciu de zeci de milioane de euro. ADS ar fi scazut nejustificat, aproape la jumatate, redeventa pentru terenurile concesionate catre firma Grivco in judetul Giurgiu, detinuta de Dan Voiculescu si ar fi protejat interesele omului de afaceri Stefan Poenaru, in detrimentul holdingului A&S International 2000, intr-un conflict pentru unele terenuri concesionate in Insula Ialomitei.

În 2012 a vrut să ajungă în Ministerul Economiei, când ministru era Lucian Bode, însă nu a stat prea mult deoarece a fost demis rapid.

Potrivit B1, numele lui Cristescu apare într-un mare scandal din Iași, legat de arestarea prefectului Prisăcaru și a altor trei persoane, toți fiind acuzați de corupție. Cei patru fuseseră arestați pentru luare de mită și complicitate la luare de mită.

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.