Deputata PSD Elena Hărătău despre reacțiile la condamnarea lui Dragnea: "Bucuria nebunilor"

DE Alexandru Pop | Actualizat: 05.06.2019 - 09:33
Elena Hărătău/FOTO: cdep.ro

Deputata PSD Elena Hărătău este distrusă de condamnarea lui Liviu Dragnea, fostul șef al PSD, și, într-o declarație parlamentară, i-a numit "nebuni" pe cetățenii care au considerat ca pozitivă încarcerarea fostului șef al Camerei Deputaților.

SHARE

"Mulţumesc, domnule preşedinte.

Declaraţia politică de astăzi se intitulează <Schimbarea domnitorilor, bucuria nebunilor>.

Domnule preşedinte de şedinţă,

Stimaţi colegi,

<Schimbarea domnitorilor, bucuria nebunilor> - spune un vechi proverb românesc, pierdut în negura veacurilor. Nu mi-a fost dat niciodată până acum să văd atâta bucurie pentru răul unui om, aşa cum s-a petrecut în aceste zile! S-au proferat cuvinte şi expresii cu mult sub demnitatea umană, la adresa unui om oricum căzut!

Această euforie naţională arată groaznic! Să te bucuri de moartea unui om, de condamnarea cuiva, de răul făcut altui seamăn al nostru, acestea demonstrează urâţenia sufletească şi spirituală a acelor oameni, lipsa lor de bun-simţ şi de frică de Dumnezeu! Am auzit vorbe extremiste şi îndemnuri la violenţă, conform principiului <să ne facem singuri dreptate>, ca şi cum justiţia nu ar fi dat verdictul aşteptat de mase!

Campania instigatoare de demonizare şi stigmatizare a lui Liviu Dragnea, mai mult ca om decât în calitatea sa politică, orchestrată în primul rând de <curatul> preşedinte Iohannis, şi-a atins până la urmă scopul! Şi a declanşat fiesta naţională! O veselire fără noimă, o beţie oarbă a multor oameni cărora Liviu Dragnea nu le-a făcut niciun rău, ci poate le-a făcut bine, prin măsurile luate de PSD. Dar ce mai este firesc, normal, uman, în societatea românească?!

Am auzit, de duminică încoace, propoziţii bucuros-grobiene, de tipul <Ne-am luat ţara înapoi!> Şi multe alte grosolănii şi bazaconii, venite nu doar din partea mulţimii bucuroase de căderea <regelui>, ci şi a liderilor politici. S-au spus inepţii şi aberaţii cât pentru zece ani de acum înainte! Faptul că o anumită formaţiune politică, de care nu a auzit nimeni practic în ţară, a înregistrat un scor astronomic nu mai trebuie să mire pe nimeni! Faptul că tot ceea ce a realizat Guvernul şi majoritatea parlamentară PSD pentru români, în ultimii doi ani şi jumătate, nu a contat, este o altă ciudăţenie a României moderne.

În schimb, doar condamnarea lui Liviu Dragnea a fost importantă pentru actorii îmbătaţi cu şampania răului în aceste zile! Spiritul justiţiar al celor care au sărbătorit s-a transformat, din păcate, într-unul malefic, cu o sete de răzbunare medievală, total dăunător societăţii româneşti!

Sper totuşi că, după ce va trece această euforie macabră, românii vor reveni cu picioarele pe pământ şi vor fi capabili să analizeze obiectiv şi echidistant tot ceea ce se va întâmpla în viitor!

Deputat al PSD, Elena Hărătău.

Mulţumesc."

Declarația originală se află aici.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te