Deputat PNL cere Curții Constituționale să nu blocheze impozitarea pensiilor speciale

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 01.04.2020 - 15:54
Bogdan Huțucă (PNL) Foto: info-sud-est.ro

Liderul PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, solicită Curții Constituționale să nu blocheze proiectul care prevede impozitarea pensiilor specile, „așa cum a făcut și în trecut cu o lege ce viza eliminarea” lor.

SHARE

„Sper ca judecătorii de la Curtea Constituțională nu se vor transforma încă o dată în judecători ai unei minorități și că vor acționa în interesul românilor. Al tuturor românilor”, precizează Bogdan Huțucă (PNL) într-un comunicat de presă. 

Parlamentarii PNL au depus miercuri un amendament la OUG privind facilitățile fiscale, prin care propun impozitarea progresivă a pensiilor speciale cu de la 10% pana la 95%.

În opinia sa, ”eliminarea pensiilor speciale e mai importantă decât oricând”. „România nu mai este de mult în situația de a plăti pensii speciale unor categorii de privilegiați, în condițiile în care avem deficiențe majore în sistemul de Sănătate, în Educație, Infrastructură și în multe alte domenii fundamentale pentru români. Criza de sănătate globală ce va fi urmată de o criză economică globală ne amintesc că trebuie să fim mai chibzuiți cu bugetul și mai ales ne amintesc că românii trebuie să fie solidari în astfel de momente. Tocmai de aceea am semnat un proiect de lege care vizează eliminarea pensiilor speciale și folosirea acestor bani către chestiuni urgente din Sănătate”, a spus liderul liberal.

El consideră că, în această perioadă, fiecare dintre noi trebuie să dea dovdă de solidaritate și amintește că aceasta se dovedește prin fapte și nu prin vorbe. „În condițiile în care sute de mii de familii din România privesc cu îngrijorare la perioada următoare, este inacceptabil ca din banii de taxe și impozite pe care îi plătesc românii, o parte importantă să se ducă către pensiile speciale. În același timp, consider că a venit momentul și ca Statul să ia și alte măsuri prin care să își manifeste solidaritatea cu mediul privat”, a punctat Huțucă. El este vicepreședintele al Comisiei de Buget, Finanțe, Bănci din Camera Deputaților.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -