Dâncu: Transilvania, victima unui anumit tip de centralism venit de la București

DE Alex Darvari | 11.11.2020 - 18:24
Dâncu / cluj24.ro

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dâncu, candidat pe primul loc la Senat în judeţul Cluj, mizează pe Transilvania şi pe descentralizare. El spune că, în ultimii ani, Transilvania a fost victima unui centralism venit de la Bucureşti.

SHARE

„În ultimii 10-15  ani, Transilvania a fost şi victima unui anumit tip de centralism venit de la Bucureşti, un centralism care a ţinut mai ales de guvernele de dreapta”, a spus Vasile Dâncu.

El a dat exemplul autostrăzii Transilvania, demarat în urmă cu 16 ani.

„Acum 16 ani, exact într-o zi ca aceasta, am inaugurat lucrările autostrăzii Transilvania. Eu sunt cel care am botezat-o atunci şi prietenul meu Ioan Rus a dat prima sapă, să zicem aşa. Au trecut 16 ani şi autostrada Translvania încă este neterminată, încă nu merge nicăieri. A pornit în toate direcţiile, dar circulăm doar pe fragmente. 15 judeţe din Transilvania au primit atunci următorul răspuns.

Le răspundea premierul din 2005, Călin Popescu Tăriceanu: nu este de interes naţional, este de interes regional. Ca şi cum regiunea noastră nu face parte din naţiunea română. 15 judeţe din Transilvania şi Banat au fost atunci împinse în afara interesului naţional”, a declarat Vasile Dâncu.

„Marii contribuabili au fost mutaţi în 2005 la Bucureşti”

El a amintit şi de batjocorirea moştenirii Gojdu, de cele două miliarde de dolari moştenire pentru românii ortodocşi din Transilvania şi de faptul că, în 2005, Guvernul României a renunţat la moştenirea Gojdu

De asemenea a amintit de faptul că marii contribuabili au fost mutaţi în 2005 la Bucureşti.

“Toate aceste lucruri au făcut ca PSD să piardă foarte mult în Transilvania, pentru că PSD a fost asociat cu statul. Şi în ultimii ani, PSD a greşit faţă de electorat”, a mai spus Vasile Dâncu, adăugând că “azi venim cu un nou PSD” şi că “o parte dintre cei care au făcut greşeli nu mai fac parte din conducerea PSD”

El a spus că şi PSD a fost afectat de decizii „absurde” venite de la Bucureşti, potrivit cluj24.ro.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.