Dăncilă: „Rovana Plumb se bucură de susținerea mea necondiționată.” Dar nu și de a JURI

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 28.09.2019 - 19:51

Premierul Viorica Dăncilă nu renunță la nominalizarea Rovanei Plumb pentru postul de comisar european, în ciuda respingerii acesteia cu un vot categoric în Comisia Juridică (JURI) a Parlamentului European.

SHARE

Europarlamentarii JURI au votat joi în unanimitate trimiterea unei scrisori către Ursula von der Leyen prin care au anunțat-o că Rovana Plumb nu poate ocupa postul de comisar din cauza problemelor legate de împrumuturile sale.

Însă Viorica Dăncilă este de părere că Rovana Plumb este demnă de aprecierea ei și de susținere necondiționată, așa că își menține nominalizarea și a postat pe Facebook un adevărat elogiu la adresa acesteia, sperând că JURI își va schimba votul.

„Tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile - atât la votul din Parlamentul European, dar mai ales reacțiile celor din țară - nu mă face să am mai puțină încredere sau apreciere pentru Rovana Plumb, dimpotrivă. Rovana are, în continuare, susținerea mea necondiționată.

O cunosc de mulți ani, am muncit împreună, știu măsura profesionalismului Rovanei și a bunei-credințe cu care și-a făcut mereu treaba. Știu că ar exercita acest mandat de comisar european în bune condiții și am certitudinea că, pentru Rovana Plumb, spre deosebire de alții, ar prima întotdeauna interesele și politicile europene care contribuie la consolidarea proiectului european, așa cum guvernul nostru acționează.

De aceea sper ca răspunsul comisiei JURI să fie unul pozitiv, în acord cu propunerea făcută de România și susținută de președintele Comisiei Europene.

Tot ceea ce au făcut membrii partidelor de opoziție în ultimele zile a fost să arate întregii lumi o Românie dezbinată, scindată între interesul țării și interesele mărunte, meschine ale unor grupări. Au proiectat o Românie măcinată de ură, mize și lupte și au uitat de români, așa cum fac zi de zi, de mai bine de un an.

Însă România nu e a celor care dezbină și distrug, nu e a celor care și-i sfâșie pe ai lor și calcă în picioare interesul țării pentru propriile lor ambiții. Românii văd aceste lucruri și am încrederea că o vom vedea clar, cu toții, la votul din această toamnă.”

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -