Dăncilă: Pentru încercarea de lovitură de stat de la 10 august să plătească cine a greșit

DE Octavia Constantinescu | 24.07.2019 - 23:04

Premierul Viorica Dăncilă a rămas cu convingerea că la mitingul de la 10 august anul trecut s-a încercat o lovitură de stat și că s-a procedat corect folosindu-se mijloace brutale de represiune.

SHARE

Invitată la Digi24, Dăncilă a răspuns la o serie de întrebări „fierbinți”, din care reiese că, așa cum susține, „nu a schimbat-o funcția”, a rămas aceeași.

Cu aceeași poziție care a scos oamenii în stradă de nenumărate ori, doar că puțin mai „voalată”.

Cu privire la protestul din 10 august, ea este de părere „să plătească cine a greșit”.

„În momentul în care se forțează intrarea în Guvernul României, eu cred că acest lucru seamănă cu o lovitură de stat. Eu nu știu cine a greșit. Să plătească! N-am nicio suspiciune, nu este normal să judec eu. Anormal e să forțezi intrarea în clădirea Guvernului. Azi e Palatul Victoria, mâine e Palatul Cotroceni. N-am spus că toți din piață au avut această intenție, dar au existat persoane care s-au comportat violent. Uitați-vă la Vestele Galbene din Franța. Li se permitea să intre în clădirea Guvernului? Jandarmeria să-și facă datoria, dacă unii au avut exces de zel, sunt convinsă că justiția îi va sancționa. Cei care au greșit trebuie să plătească. Procurorii au acces la toate documentele, trebuie să contribuie la aflarea adevărului.”

După aproape un an, nu s-a rezolvat nimic, nu există niciun vinovat trimis în judecată, ceea ce înseamnă că interesul pentru mușamalizarea adevărului a rămas același în Guvernul Dăncilă.

Dar, pentru a „voala” aceeași poziție brutală față de manifestanți pe care a avut de anul trecut încoace, premierul n-a scăpat „oportunitatea” de a o sacrifica pe Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne.

Aceasta, aflând că este pe lista remanierii Guvernului, și-a dat demisia, constantând supărată: „Nu ne-am deranjat până acum de presiunea străzii, acum deranjează”. 

Deși Dăncilă a declarat că vrea să „recâștige încrederea cetățenilor” în PSD, partidul nu s-a „deranjat” și nu se va deranja de brutalitatea represiunii de la 10 august, acțiuni aprobate de Guvern și încă protejate de investigare judiciară. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.