Dăncilă: Nu demisionez, am o datorie față de Dragnea. I s-a făcut un dosar

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 10.06.2019 - 19:27
Inquam Photos

Premierul se află într-o furibundă campanie de distanțare față de moștenirea Liviu Dragnea. Dovezile de dragoste față de fostul președinte al partidului rămân.

SHARE

Dăncilă s-a scuzat că nu a fost consultată la elaborarea bugetului pe care l-a dictat Dragnea. Declarația vine în contextul în care Gabriela Firea a anunțat că primăria nu mai are bani din cauza lui Dragnea.

Ieri, Dăncilă s-a distanțat, din nou de Dragnea: ”Nu aș vrea să-l judec pe Liviu Dragnea, dar vreau să schimb modul de lucru. Nu vreau ca decizia să fie luată de un singur om, ci să aparțină forurilor statutare, să avem răbdare, să-i ascultăm pe toți, să discutăm cu reprezentantii din Parliament”.

Curată, ipocrizie… Timp de un an și jumătate, Dăncilă s-a comportat ca o marionetă a lui Dragnea. Amândoi și-au oferit numeroase declarații de iubire, directe sau indirecte.  

Dăncilă + Dragnea = love:

„Noi am început reforma în justiție. Ei se opun... Lui Liviu Dragnea i s-a deschis dosar penal chiar înaintea campaniei din 2016”. (9 iunie 2018)

„Nu am venit să dau socoteală, am venit pentru că vă prețuiesc și vă respect. Încep cu o întrebare: Pentru cine vrem să construim un sistem de justiție viabil? Trebuie să facem o justiție corectă pentru cetățeni….  În România, mii de magistrați au dosare contrafăcute prin care sunt controlați să dea decizii în afara sălii de judecată. Noile legi ale justiției le redau judecătorilor independența.” (3 octombrie 2018, la Bruxelles – discurs copy/paste după ideile lui Dragnea).

„Nu o să fac niciun pas înapoi, pentru că am o datorie față de cetățenii acestei țări, față de țara mea, și față de cei care mi-au acordat această încredere: președintele Liviu Dragnea, conducerea partidului și judetele care m-au susținut” (19 aprilie 2019).  

Dragnea + Dăncilă = love:

„Vreau să o felicit cu toată forța pe doamna prim - ministru pentru prestația de astăzi și pentru poziția pe care a avut-o și pentru demnitatea cu care a apărat poziția României în Parlamentul European” (3 octombrie 2018)

„Într-o lună şi jumătate Guvernul condus de Viorica Dăncilă, care gestionează această Preşedinţie, a închis mai multe dosare europene decât Preşedinţia austriacă în şase luni” (2 martie).       

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.