Dan Voiculescu îl amenință pe Șora cu procesul, fiindcă l-a făcut „turnător cu ifose de intelectual“

DE Valentin Mirică | Actualizat: 03.06.2021 - 11:14
Foto: Captură video Antena 3

Dan Voiculescu, fost turnător al Securității, unde avea numele de cod Felix, i-a cerut lui Mihai Șora să șteargă o postare în care afirma că patronul, de facto, al Antenei 3 este „turnător cu ifose de intelectual“.

SHARE

“Aflu că Editura Academiei Române îl publică pe Dan Voiculescu, turnătorul cu ifose de intelectual ale cărui fapte de corupție (pentru care a fost condamnat penal) și poluări din spațiul mediatic, prin mercenarii angajați la trustul său, sunt îndeajuns de cunoscute oricărui om onest, cu mintea clară, pentru a nu putea fi nici minimizate, nici trecute cu vederea.

Cum a ajuns un asemenea personaj să pună numele Academiei pe copertă? Prin ce complicități, legături subterane, transfer de fonduri (căci, în mod probabil, au fost cumpărate niște „indulgențe“ acolo)?“, a scris Mihai Șora, pe Facebook, la 29 mai. 

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV Isărescu a recomandat publicarea lui Dan Voiculescu la Editura Academiei Române

Dan Voiculescu îl amenință pe Șora cu procesul

Patronul, de facto, al Antenei 3 a reacționat dur la mesajul lui Șora, cerându-i să șteargă postarea. 

"În mesajul postat de dvs pe pagină de Facebook sunt folosite cuvinte cu caracter jignitor la adresă subsemnatului cum ar fi "turnător cu ifose de intelectual", "asemenea autor" și sunt aduse acuzații cum că aș fi ajuns să public la Editură Academiei Române prin "complicități, legături subterane, transfer de fonduri (căci, în mod probabil, au fost cumpărate niște "indulgențe" acolo)".

În condițiile în care nu există nicio dovadă în sensul că acuzațiile privind "complicități, legături subterane, transfer de fonduri" sunt reale, se constată că Dvs ați depășit limitele acceptabile ale libertății de exprimare, afirmațiile reprezentând un atac îndreptat împotriva subsemnatului. Referitor la cuvintele jignitoare, cum ar fi "turnător cu ifose de intelectual" și "asemenea autor", acestea nu pot fi justificate în niciun context" se arată în notificarea trimisă de Voiculescu lui Șora.

"Pentru aceste motive, vă solicit să retractati, de îndată, postarea de pe rețeaua de socializare Facebook referitoare la subsemnatul. În cazul în care nu veți da curs prezentei notificări, mă voi adresa instanțelor judecătorești competențe, urmând că Dvs să suportați costurile unui asemenea demers", a mai cerut patronul, de facto, al Antenei 3.

CITEȘTE ȘI: 460 euro/weekend la bungalow în Olimp fără mâncare. Cât o săptămână la all inclusive în Bulgaria

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.