Dacian Cioloș sună intrarea USR în Opoziție, după ce PNL a decis să negocieze cu PSD

DE Edi Neagu | 09.11.2021 - 08:24
Președintele USR renunță la colaborarea cu PNL. FOTO: Facebook

Liderul USR a scris pe Facebook că pentru formațiunea sa începe o nouă etapă, aceea de opoziție la vechile partide.

SHARE

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a anunţat, după decizia conducerii PNL de a începe negocierile cu PSD pentru coagularea unei majorităţi, că Uniunea Salvaţi România trece în opoziţie şi că va munci pentru implementarea reformelor din PNRR.

"Din acest moment, pentru USR începe o nouă etapă. Trecem acum în opoziţie la vechile partide şi în luptă cu orice formă de extremism. Vom fi cel mai mare partid din opoziţie şi singurul care îmbrăţişează valori democratice, autentic liberale şi europene. Vom continua să muncim pentru implementarea reformelor din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Vom sancţiona cu fermitate derapajele guvernării PNL-PSD. Şi vom folosi această perioadă pentru a reface legăturile cu oamenii din stradă şi pentru a construi viziunea noastră pentru o România modernă", a scris liderul USR pe Facebook.

Orban, categoric împotriva oricărei formule de Guvern cu PSD: „Dacă se va face, plec din PNL”

Cioloş a adăugat că îl revoltă uşurinţa cu care PNL a ales "să trădeze" speranţa celor care au dorit o guvernare pentru modernizarea statului român alături de USR.

"Liderii PNL au ales, în seara asta, PSD pentru a negocia formarea unui nou guvern. Eu nu mai am de ceva vreme dezamăgiri în politică, dar mă revoltă să văd uşurinţa cu care aceşti oameni au ales, astfel, să trădeze şi speranţa celor care şi-au dorit o guvernare pentru modernizarea statului român alături de USR. Au promis în campanie lucruri cu care e clar acum că nu rezonau deloc. Le-au spus doar ca să câştige voturi, însă inima lor politică a rămas alături de acel pe-se-de care a aruncat ţara în aer şi căruia i se alătură acum cu atâta uşurinţă şi naturaleţe", a menţionat el.

Încă un deputat PNL cere refacerea alianței cu USR: „Cum aș putea să stau în rând cu Firea?”

În opinia sa, în ultimele luni vechile partide "s-au simţit ameninţate de suflul nou" pe care USR l-a adus în politică.

"Am căutat să ne facem treaba cu cinste şi corectitudine, să fim fermi atunci când a fost vorba de valori, chiar dacă, probabil, am mai avut şi stângăcii. Dar nu ne-am trădat promisiunile, chiar dacă unii ne-au considerat, câteodată, rigizi. Flexibilitate la noi n-a însemnat contorsionarea coloanei vertebrale aşa cum vedem că se practică cu nonşalanţă la pe-ne-le (că liberali mi-e ruşine să-i numesc). (...) Multe dintre acţiunile acestor lideri ne-au arătat că aproape tot ce conta erau accesul la resurse şi puterea de dragul perpetuării unui stil de administraţie clientelar şi desprins de la nevoile reale ale oamenilor", a mai scris Cioloş.

El a afirmat că USR s-a opus "vechilor metehne" ale politicii româneşti: "păstrarea privilegiilor, piedicile puse modernizării, banii distribuiţi fără criterii din pixul unui singur om", scrie Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te