Crin Antonescu spune că nu sunt șanse pentru refacerea coaliției USL

DE Edi Neagu | 28.10.2021 - 08:56
Crin Antonescu declară că USL a fost o alianță electorală. FOTO: Facebook

Fostul președinte al PNL este de părere că, în momentul de față, între liberali și social-democrați există multă ostilitate.

SHARE

Fostul președinte al PNL Crin Antonescu spune că sunt puține șanse pentru refacerea coaliției dintre liberali și USR, pentru că între cele două partide există multă ostilitate și „conflicte fundamentale”. Pe de altă parte, Antonescu spune că nu se poate vorbi nici despre o refacere a USL, alianța dintre PNL și PSD, potrivit digi24.ro.

 

Se vorbește de refacerea coaliției cu USR. Personal, cred că asta e o variantă înfundată, din cel puțin două mari motive. Eu am trăit multe coaliții. Niciodată nu am simțit atâta ostilitate între două partide câtă există, de fapt, între USR și PNL astăzi. Și mă tem că în ipoteza în care această coaliție s-ar putea reface, conjunctural, sub diverse presiuni, în acest moment, ea nu are cum să dureze, pentru că conflictele în interior sunt fundamentale”, a spus Crin Antonescu.

CITEȘTE ȘI: Persoanele nevaccinate din Germania nu vor mai avea dreptul la compensații

În al doilea rând, există răspândită masiv în rândurile PNL – și cred că pe bună dreptate – o mare îndoială în legătură cu capacitatea actului de guvernare, a actului administrativ la USR. Vezi guvernarea anului 2016, vezi guvernarea recentă la Ministerul Sănătății, vezi experieele aproape traumatizante de la primăria sectorului 1 din Capitală sau primăria Timișoara”, a adăugat el.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV Un Airbus al companiei Tarom, cu un motor în flăcări pe Otopeni. Decolase spre Hurghada

Singurul argument care se invocă, și anume că sunt două partide de dreapta, nu stă în picioare, pentru că nimeni nu îmi poate da un singur element prin care USR să fie definit ca partid de dreapta. Chiar și în Parlamentul European, cele două partide fac parte din grupuri diferite și adeseori aflate în conflict”, a mai spus Antonescu.

Pe de altă parte, spune el, nu se pune problema refacerii USL, deoarece alianța dintre PNL și PSD a fost o alianță electorală, declarată și prezentată ca atare electoratului.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.