Consiliera USR din Mogoșoaia, la ședințe cu soțul. PNL, pe urmele lui Șerban Nicolae și Bădulescu

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 02.02.2022 - 18:03
Felicia Ienculescu-Popovici, consiliera USR din Mogoșoaia, agresată de doi colegi. Sursă imagine: Facebook

Consiliera locală Felicia Ienculescu-Popovici, de la Mogoșoaia, amenințată și agresată de doi consilieri PNL și PMP, a povestit că nu este pentru prima dată când este amenințată, iar la ședințele de CL vine cu soțul ei. Agresiunile și insultele în politică sunt la ordinea zilei.

SHARE

Întrebată, la RFI, dacă îi este teamă să se întoarcă la ședințele de Consiliu Local din Mogoșoaia, Felicia Ienculescu-Popovici (USR) a răspuns că „sincer, da și mi-a fost și până acum, pentru că nu era prima dată când am fost amenințată. De asta, soțul meu venea cu mine la ședințele pe comisii și mă aștepta acolo, pentru că îmi dădea un sentiment de siguranță că era mai aproape de mine.

Mai mult decât atât, polițistul care era de serviciu la Buftea când am depus plângerea mi-a spus să nu mă mai duc acolo la ședințe, să cer un agent de Poliție să mă însoțească”.

Săptămâna trecută, consilierul local PMP Dinu Gheorghe și colegul său de la PNL, Valentin Ene, au amenințat-o pe consiliera USR Felicia Ienculescu-Popovici că o lasă „în scaun cu rotile”, pe fondul unor exproprieri pe care Primăria Mogoșoaia vrea să le facă, la un preț foarte mic, pentru un proiect imobiliar. Poliția Ilfov a deschis o anchetă penală pentru ultraj. 

Citește și: DOCUMENT Consilierul PMP care a amenințat-o pe consiliera USR se consideră victimă | Newsweek Romania

VIDEO „Vă las în căruț cu rotile". O consilieră USR, amenințată mafiot de doi consilieri PNL și PMP | Newsweek Romania

Un al doilea incident a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, când vicepreședintele Tineretului Național din Brașov, demisionar în prezent, a distribuit pe Facebook o imagine cu viceprimărița Brașovului, cu un ochi vânăt, cu comentariul „o prinde bine rozul”.

Citește și: Nou derapaj al PNL: viceprimărița din Brașov, amenințată cu bătaia | Newsweek Romania

Bădulescu, apropiat al lui Firea, a insultat-o pe Ana Ciceală în mod repetat: „Mi-e scârbă de dumneata (...) ești femeie cu burta la gură”

Incidentele petrecute săptămâna trecută nu sunt singulare pe scena politică din România. 

În noiembrie 2019, actualul consilier general al PSD și ex-viceprimar Aurelian Bădulescu, apropiat al Gabrielei Firea, actuală ministră a Familiei și Egalității de Șanse, o insulta pe consiliera generală USR Ana Ciceală, în timpul unei ședințe a Consiliului General.

Bădulescu i-a spus: „Doamna Ciceală, mi-e scârbă să te aud vorbind. Mi-e scârbă! Te rog eu frumos, lasă-mă în pace! Vezi-ţi de treaba dumitale, că eşti femeie cu burta la gură! Du-te şi pregăteşte-te de naşterea copilului, nu mai vorbi tâmpenii!”.

Pentru Bădulescu nu a fost nici primul, nici ultimul derapaj de acest fel: a insultat în mod repetat mai multe consiliere generale, între care cel mai des pe Ana Ciceală, pe care a și înjurat-o, scriind invectiva în  procesul-verbal al ședinței, dar și pe o jurnalistă, pe care a numit-o „vacă”.

Șerban Nicolae, insultă grobiană către Cosette Chichirău 

O altă insultă grobiană îi aparține lui Șerban Nicolae, fost senator PSD, înscris în Partidul Ecologist. În 2017, într-un schimb de replici în Parlament cu deputata USR Cosette Chichirău, acesta a spus că are o poză „când face sex anal”. 

„Șerban Nicolae: Dumneavoastră sunteți atât de proastă, e incredibil ce spuneți. Ia demonstrați-mi că eu sunt șofer?

Cosette Chichirău: Există poze.

Șerban Nicolae: Poze? CV-ul e în poze? Eu am o poză în care dumneavoastră faceți sex anal. Acuma ce să facem?”

 

Solidarizare cu jumătate de gură din partea politicienelor din PNL și PSD 

Mesajele de solidarizare cu Felicia Ienculescu și Flavia Boghiu au venit, în cea mai mare parte, de la colegii de partid - USR.

Raluca Turcan (PNL), fostă ministră a Muncii, care a avut în subordine și Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați (ANES), nu a publicat pe Facebook nici un mesaj de condamnare a agresiunilor asupra celor două politiciene USR. 

Nici Alina Gorghiu (PNL), actuală vicepreședintă a Senatului, nu a publicat pe pagina sa oficială vreun mesaj de solidarizare cu cele două politiciene. 

În schimb, președinta ANES, Luminița Costache, a condamnat, pe contul ei de Facebook, instigarea la violență, în cazul Flaviei Boghiu, nu și în cazul Feliciei Ienculescu. 

Și Gabriela Firea, actuală ministră a Familiei și Egalității de Șanse, a condamnat, pe Facebook, cu întârziere, instigarea asupra Flaviei Boghiu: „Numai anul trecut, peste 51.000 de femei au fost victime ale violenței domestice în România, cele mai multe fiind bătute așa cum a îndemnat politicianul brașovean. Și mai dureros este că pentru 69 dintre acestea nu s-a mai putut face nimic. Fiecare partid politic sau grup de simpatizanți își apără colega jignită, ridiculizată sau supusă unui abuz, dar bătaia și umilința nu au culoare politică”. 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te