Nou derapaj al PNL: viceprimărița din Brașov, amenințată cu bătaia

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 31.01.2022 - 12:28
Bogdan Pintiilie, vicepreședintele Tineretului Liberal, a distribuit o imagine trucată cu Flavia Boghiu cu un ochi învinețit, spunând că e un pamflet. Sursă imagine: Facebook
Prima postare a lui Bogdan Pintilie despre Flavia Boghiu. Sursă: Facebook
A doua postare a lui Bogdan Pintilie
Flavia Boghiu, viceprimărița USR a Brașovului. Sursă: Facebook

Vicepreședintele Tineretului Național din Brașov, demisionar în prezent, a distribuit pe Facebook o imagine cu viceprimărița Brașovului, cu un ochi vânăt, cu comentariul „o prinde bine rozul”. Este al doilea caz recent petrecut pe scena politică, după incidentul de la Mogoșoaia.

SHARE

Vicepreședintele TNL Brașov, Bogdan Pintilie, a distribuit, pe contul de Facebook, o imagine trucată cu Flavia Boghiu, viceprimărița USR a Brașovului, în care aceasta apare cu un ochi vânăt, cu comentariile „acesta este un pamflet” și „o prinde bine rozul peste tot”. 

Imaginea fusese creată de o publicație locală din Brașov, argumentul.ro, care a criticat-o într-un limbaj licențios pe Flavia Boghiu, după ce acesta a dat afară doi jurnaliști de la o conferință de presă. 

La postarea lui Pintilie, mai mulți internauți i-au atras atenția acestuia că nu este în regulă să posteze o astfel de imagine, însă acesta a comentat „lasă că fac eu” (mișto, n.r.). 

Tot la aceeași postare, a comentat și Kehaiyan Garbis-Vicentiu, dezvoltator imobiliar, care ar fi nemulțumit că Flavia Boghiu nu îi acceptă proiectele imobiliare în comisiile de urbanism. Acesta a scris: „Nici eu n-aș face (glume, n.r.)... mi-ar plăcea să fie reale ... și ce s-a întâmplat la Mogoșoaia să facem și la Brașov”. 

Vicele TNL și-a cerut scuze, apoi a pus o poză cu fasole bătută 

După scandalul iscat în spațiul public și după un comunicat al PNL Brașov și o declarație a președintelui PNL Florin Cîțu, Bogdan Pintilie a anunțat că demisionează din PNL „până la clarificarea acestei situații”. 

„"Îmi cer public scuze doamnei Flavia Boghiu pentru postarea de ieri, postare pe care am şi sters-o, tot ieri. De asemenea, îmi cer scuze tuturor doamnelor care au fost victime ale violentei de orice fel şi care au văzut postarea mea. Deşi poza nu îmi aparţine şi am scris în textul postării că este un pamflet, regret că fost interpretată greşit şi că am atins un subiect atât de sensibil, cu care foarte multe femei se confruntă. Întrucât subiectul a fost exploatat politic, am decis să demisionez din PNL, până la clarificarea acestei situaţii", a susținut Bogdan Pintilie, într-o postare pe Facebook.

 

Anterior, el însă a distribuit o nouă „glumă”, cu o imagine cu o conservă cu fasole bătută, deasupra căreia a scris „Stop violenței împotriva fasolei”. 

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a avertizat că „banalizarea violenţei şi agresivitatea crescută din politica românească se vor traduce în curând în acte de agresiune" şi a cerut conducerii PNL „să ia măsuri extraordinare şi rapide" în cazul de la Braşov.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a transmis că nu va tolera nici o formă de instigare la violenţă şi a anunţat că organizaţia din Braşov se va ocupa de excluderea reprezentantului TNL care a avut un astfel de derapaj.  

PNL Brașov a anunțat, într-un comunicat, că „se delimitează ferm și dezavuează manifestarea vicepreședintelui Tineretului Național Liberal Brașov”, cerându-i scuze Flaviei Boghiu.

 

Flavia Boghiu: A venit momentul să nu mai tăcem. De când sunt viceprimar, am trecut prin niște experiențe prin care nu-mi doresc să treacă nimeni 

Viceprimărița Brașovului, Flavia Boghiu, a scris, pe contul său de Facebook, că „vicepreşedintele tineretului liberal, Bogdan Pintilie, consideră că mi-ar sta bine bătută, cu un ochi vânăt. Dezvoltatorul imobiliar Garbis-Vincenţiu Kehaiyan, cel care vrea să construiască proiectul American Dream pe dealurile din Schei, ar vrea să mă vadă în scaun cu rotile, să se întâmple şi la Brasov ce s-a întâmplat la Mogoşoaia, unde o colegă consilier local a fost ameninţată şi agresată. 

De când sunt viceprimarul Brașovului, am trecut prin niște experiențe prin care nu-mi doresc să treacă nicio femeie, indiferent de funcție sau de apartenența la vreun partid. Pentru că am în atribuții Urbanismul, am fost urmărită, hărțuită și amenințată. Probabil par o victimă sigură, o tânără de 30 de ani, aflată la primul mandat, care ar ceda presiunilor și intimidărilor. Și da, mi-a fost frică pentru siguranța și integritatea mea fizică. Am urmat căile legale și am depus plângeri pentru incidentele din ultimul an și jumătate. Am ales să îmi văd de treabă și să nu vorbesc despre asta, să nu pară că mă victimizez. Însă în lumina agresiunii și amenințărilor suferite de colega mea din Mogoșoaia, urmate de faptele pe care le semnalez aici, realizez că avem de-a face cu o problemă sistemică și că violența asupra femeilor în politică (și nu numai) ajunge să fie normalitate.

Niciunei femei nu ar trebui să îi fie frică pentru siguranţa ei, doar pentru că a deranjat interesele cuiva. Sunt sigură că astfel de cazuri se întâmplă în toată România. Cred că a venit momentul să nu mai tăcem şi să 'ne vedem de treabă', ci să dăm un mesaj clar tuturor femeilor care trec prin asta: Nu eşti singură! Iar celor cărora le lipseşte respectul faţă de femei şi frica de lege să le arătăm că asemenea comportamente sunt inacceptabile". 

 

 

Este al doilea caz petrecut pe scena politică într-o săptămână, după cel de la Mogoșoaia. Acolo, consiliera locală USR Felicia Ienculescu-Popovici a fost amenințată de doi colegi consilieri, din PNL și PMP, că o lasă „în căruț cu rotile”. Poliția Ilfov a deschis dosar penal pentru ultraj.

Citește pe această temă: 

VIDEO „Vă las în căruț cu rotile". O consilieră USR, amenințată mafiot de doi consilieri PNL și PMP | Newsweek Romania

VIDEO Cioloş, Dragu, Barna şi Drulă, la ședința CL Mogoșoaia, alături de consiliera USR amenințată | Newsweek Romania

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te