Congresul PSD a început: Teodorovici vrea președinte executiv, Codrin Ștefănescu anunță surprize

DE Mircea Marian | Actualizat: 29.06.2019 - 11:55
Premierul Dăncilă se pregătește să preia, oficial, conducerea PSD Foto: Guv.ro

Congresul extraordinar al PSD în care vor fi aleşi preşedintele, preşedintele executiv şi secretarul general ai partidului a început sâmbătă la Sala Palatului. Printre invitaţi se află şi liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu și președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu.

SHARE

Congresul a început pe melodia Stand up (for the champions) a trupei Right said fred. Ulterior, artistul Nicolae Voiculeţ a interpretat o melodie la nai pe scena Sălii Palatului. Lucrările au fost deschise de preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Mihai Fifor.

Conform ordinii de zi, preşedintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, va susţine un discurs, vor fi făcute propuneri de modificare a statutului, vor avea loc dezbateri urmate de alegerea organelor de conducere ale partidului: preşedinte, preşedinte executiv şi secretar general al PSD.

Senatorul PSD Marius Dunca a anunțat că ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a revenit în decizia sa de a candida la funcţia de preşedinte executiv al PSD, după ce iniţial îşi retrăsese candidatura.

"Până nu vedem delegaţii că pleacă de la congres şi clar care este rezultatul, pot apărea surprize. Pot să mai apară, poate, candidaţi, pentru că statutul nu te împiedică să candidezi în timpul congresului. A existat o procedură, trebuiau depuse dosarele, validate în Comitetul Executiv, dar, întotdeauna se poate. Ne putem aştepta la surprize. Cum şi azi noapte Eugen (Teodorovici - n.r.) s-a retras şi a revenit (...) pentru a candida la funcţia de preşedinte executiv. Înseamnă că are susţinere dacă a revenit şi colegii mei şi-au dorit", a declarat Dunca.

Ștefănescu se gândește la colegii aflați la anaghie

Codrin Ştefănescu, candidat la funcţia de secretar general al PSD, a declarat înaintea Congresului, că el crede că vor fi surprize şi speră ca "toată lumea" să aibă curaj.

"Cred că vor fi surprize la acest congres. Fiecare delegat va vota aşa cum îl îndeamnă conştiinţa (...). Sper ca astăzi toată lumea să aibă curaj", a spus Codrin Ştefănescu.

El a făcut referire la parcursul partidului după Congres şi a vorbit despre legătura sa cu primarii social democraţi.

"Toţi au emoţii pentru că astăzi jucăm o carte mare pentru partid: ori astăzi ne desprindem de trecut, ori mergem mai departe şi ne ţinem de promisiuni şi nu uităm de lucrurile bune pe care le-am făcut. Nu uităm nici de colegii noştri care se află la ananghie şi insistăm pe faptul că trebuie să luptăm mai departe ca în România să nu mai existe abuzuri şi trebuie să nu uităm de cei care au căzut la datorie de-a lungul timpului. Pe asta se va baza şi o parte din discursul meu la acest congres. Sunt foarte mulţi colegi care asta mi-au spus şi acum, de câteva ore de când am venit, şi fac poze, strâng mâini, mă îmbrăţişez cu mulţi dintre primarii care au avut scoruri chiar bune, foarte bune în această perioadă, oameni care şi-au petrecut zile şi nopţi în bătălii electorale, oameni care şi-au neglijat uneori şi familia şi pe cei dragi în această bătălie şi de foarte mulţi ani fac acest lucru", a afirmat Ştefănescu.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te