Clotilde Armand, trimisă în judecată. A depus candidatura unui nou mandat la Primăria Sectorului 1

DE Catinca Doboș | 25.04.2024 - 18:29
Clotilde Armand, trimisă în judecată. A depus candidatura unui nou mandat la Primăria Sectorului 1. - Foto: Clotilde Armand Facebook

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1.

SHARE

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Citește și: Impozitul va fi cu 500% mai mare pentru unii locuitori din București. Ce sector e vizat ?

Clotilde Armand este trimisă în judecată în dosarul în care este acuzată că s-a numit singură manager de proiect într-un program anticorupție. Clotilde Armand şi-a depus joi candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1 din partea Alianţei Dreapta Unită. 

„Am aflat de la televizor că am fost trimisă în judecată”

„În urmă cu câteva ore mi-am anunțat candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1 și mi-am depus la Biroul Electoral candidatura. I-am transmis lui Ciolacu că Alianța Dreapta Unită o să-l trimită înapoi la covrigăria lui.
La 2 ore după am aflat de la televizor că am fost trimisă în judecată pentru că am implementat un program anticorupție în administrația locală.
Un caz penibil, deschis la plângerea lui Dan Tudorache, cu acuzații ridicole, în care au inventat un prejudiciu de 3.000 euro.
Un dosar în care Marcel Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze, ca să nu mai zic actualul premier atacă independența Justiției la fiecare apariție publică, iar Alina Gorghiu a ajuns unealta PSD în demolarea Justiției. 
Abia așteptam ca întregul dosar să ajungă în instanță să demontez toată aceasta făcătură„ a scris Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

Clotilde Armand este trimisă în judecată

Potrivit unui comunicat al PJS1 transmis, marţi, AGERPRES, procurorii notează în ordonanţă că suspecta ar fi semnat o dispoziţie prin care s-a desemnat manager al proiectului "îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie ", cod proiect MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151 şi ca urmare a acestui act a realizat foloase materiale constând în venituri aferente activităţilor prestate în calitatea de manager de proiect.

De asemenea, anchetatorii precizează că suspecta ar fi semnat o dispoziţie, prin care şi-a majorat indemnizaţia de bază brută aferentă lunii aprilie 2022, cu suma de 3.744 lei, pentru timpul lucrat în luna aprilie 2022, în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151.

Citeşte şi: Clotilde, amenzi de 45.000 lei, rechinilor imobiliari care au defrișat pentru a ridica betoane

Edilul ar fi dispus totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziţiei şi ar fi semnat o dispoziţie, prin care şi-ar fi majorat indemnizaţia de bază brută aferentă lunii mai 2022 cu suma de 5.616 lei.

Este vorba despre timpul lucrat în luna mai 2022, în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziţiei.

Totodată, Parchetul arată că suspecta ar fi semnat o dispoziţie, prin care şi-a majorat indemnizaţia de bază brută aferentă lunii iunie 2022 cu suma de 3.744 de lei, pentru timpul lucrat în luna iunie 2022, în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziţiei.

Tot în acest caz, anchetatorii spun că suspecta ar fi semnat o dispoziţie prin care şi-a majorat indemnizaţia de bază brută aferentă lunii iulie 2022, cu suma de 5.616 lei, pentru timpul lucrat în luna iulie 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziţiei, conform Agerpres.

Dosarul s-a constituit ca urmare a sesizării formulate de către Agenţia Naţională de Integritate, informează Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te