Clotilde Armand: Am câştigat unul din procesele împotriva Romprest. Cereau daunde de 500.000 euro

DE Bianca Iosef | Actualizat: 14.01.2023 - 15:29
Clotilde Armand- Foto: FACEBOOK

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat că, în această săptămână, a obţinut câştig de cauză în instanţă într-un proces care i-a fost intentat de compania de salubrizare Romprest, dosar în care i-au fost cerute, între altele, daune morale în valoare de 500.000 de euro.

SHARE

"În această săptămână am câştigat unul din procesele intentate de compania de salubrizare. (...) Compania de salubrizare a cerut judecătorilor mai multe lucruri, printre care ştergerea postărilor mele de pe Facebook în care explicam de ce acest contract este păgubos pentru Sectorul 1, să nu mai scriu despre compania de salubrizare, plata unor daune morale de 500.000 euro şi restituirea unei garanţii de bună execuţie în valoare de 10 milioane lei.

După doi ani de judecată, în care am prezentat magistraţilor toate probele necesare, rapoarte ale Curţii de Conturi şi ale Ministerului Finanţelor, am câştigat acest proces. Toate solicitările companiei au fost respinse ca neîntemeiate", a scris duminică Clotilde Armand pe Facebook.

Citește și: Smaranda Brăescu, pilotul neînfricat ce a evacuat mii de răniți în război. Dispare fără urmă în 1945

Edilul Sectorului 1 a reamintit că procesul împotriva sa a fost declanşat urmare a unor declaraţii publice prin care reclama o serie de nereguli ce ar fi fost comise de compania de salubritate.

Citește și: Pe 17 februarie va avea loc deschiderea programului 2023 - Timişoara, Capitală Europeană a Culturii

"Şefii companiei de salubrizare şi-au angajat o casă de avocatură scumpă, nemulţumiţi de declaraţiile mele din noiembrie 2020-iunie 2021, în care reclamam nereguli grave privind contractul de delegare a serviciilor de salubritate: costul uriaş al serviciilor facturate, off-shore-urile unde ajungeau milioanele de euro ale locuitorilor Sectorului 1, cine este, de fapt, în spatele firmei şi cine din fostele administraţii locale (PSD şi PNL) le-a fost complice în cel mai mare furt din bani publici din România post-decembristă. Tot ce am spus public a fost confirmat de ancheta DNA, în iulie 2022, există un prejudiciu record de 200 milioane euro", a precizat Clotilde Armand.

În acelaşi context, aceasta susţine că nu este intimidată de astfel de atacuri, întrucât "are dreptatea de partea sa".

"Aşadar, pe lângă şantajul mediatic la care am fost supusă în ultimii doi ani, mă confrunt în instanţă cu o hărţuire judiciară fără precedent în administraţia publică din România. Nu mă intimidează astfel de atacuri şi am câştigat toate procesele până acum, pentru că dreptatea este de partea mea", a transmis Clotilde Armand, scrie Agerpres. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te