Clotilde Armand: A fost tentativă de fraudă. Va trebui o anchetă care să fie dusă până la capăt

DE Octavia Constantinescu | 30.09.2020 - 21:50
Clotilde Armand. Foto: Facebook

Clotilde Armand, candidata USR-PLUS susținută de PNL la Primăria Sectorului 1, a declarat, miercuri seară, că va fi nevoie de „o anchetă care să fie dusă până la capăt” în scandalul voturilor în alegerile locale.

SHARE

„Noi ce spunem este că a fost tentativă de fraudă, dar nişte lucruri au fost certe, faptul că procesele verbale care s-au închis după numărarea voturilor, aceste procese verbale sunt semnate de toţi reprezentanţii partidelor sunt corecte, faptul că au diferit cu un vot două voturi astea nu sunt nereguli, sunt nişte discrepanţe obişnuite normale, care pot fi rezolvate. Toate discrepanţele mici sunt rezolvate, la ora actuală, toate procesele verbale care au fost corecte, care au fost închise după numărarea voturilor în faţa tuturor delegaţilor, aceste procese verbale sunt închise, sunt încărcate, sunt transparente, sunt vizibile pe site-ul AEP, aşa că aceste tentative de fraudă sunt depăşite.

Va trebui să fie o anchetă care să fie dusă până capăt, vom insista ca oamenii care au făcut aceste tentative să fie pedepsiţi. Nereguli care ar avea acum un impact asupra procesului electoral nu sunt e totul corect procesele verbale nimeni nu cred că le contestă, au fost încărcate în aplicaţie, puteţi să le regăsiţi pe internet, toate secţiile de vot, toţi preşedinţii, toţi operatorii au fost de acord cu cifrele care sunt pe internet, procesul poate să meargă mai departe” a susținut Clotilde Armand, la Digi 24.

În ceea ce priveşte avocatul care a vorbit în ultimele ore în numele primarul în funcţie Dan Tudorache, Armand a spus că este un avocat „abonat la banii publici” şi că acesta l-a reprezentat pe edilul în funcţie în procesele împotriva sa.

Armand a precizat că îşi va începe mandatul cu un audit care să arate unde sunt toţi banii publici „care nu au fost investiţi, dar au dispărut”, iar rezultatele acestuia să fie făcute publice.

Citește și: Cum se fură voturi în România anului 2020: curs scurt de fraudare a alegerilor într-o țară UE

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.