Claudiu Năsui explică de ce PMP a fost exclus din alianța politică dintre PNL și USR-PLUS

DE Adelina Sahlean | 03.08.2020 - 11:36
Foto: Facebook

Liderul USR București, Claudiu Năsui, a explicat că ​activitatea consilierilor generali și locali ai PMP a cântărit decisiv, atunci când s-a decis ca Partidul Mișcarea Populară să nu fie cooptat în alianța pentru București dintre PNL și USR-PLUS.

SHARE

”Am avut discuții cu consilierii noștri, cu filialele noastre și absolut toate erau total dezamăgite, ca să folosesc un cuvânt mai ușor, despre activitatea PMP-ului în consilii până acum și atunci lucrul acesta a cântărit decisiv. Sunt unele compromisuri pe care le poți face în politică și unele pe care nu le poți face”, a declarat Năsui la RFI. 

”Noi la USR-PLUS am renunțat la niște candidaturi foarte bune, oameni care erau foarte bine plasați și care au trebuit să facă un pas în lateral, în ideea candidaturilor comune (...). E foarte greu să ceri acest sacrificiu și filialelor și oamenilor și candidaților, în momentul în care pui persoane pe care nu le poți susține la comun și cu care te compromiți susținându-le la comun”, a spus liderul USR București.

Întrebat dacă Nicușor Dan nu va pierde voturi, în cazul în care Băsescu va candida la Primăria Capitalei, Năsui a răspuns:

”Toate sondajele și de la PNL și de la USR arată că Nicușor Dan are prima șansă, aș spune cu o marjă de eroare consistentă, pentru aceste alegeri, indiferent de ce se va întâmpla și atunci suntem în spatele lui în întregime și vom face cea mai bună campanie, ca să mărim această marjă de încredere”.

PMP va avea candidați proprii la alegerile locale în toate județele din țară și exclude o alianță cu stânga după scrutin, a anunțat sâmbătă președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac.

PMP a fost „sărit” din schema alianței anti-PSD din Capitală, iar Tomac anunțase că la Primăria Capitalei ar putea candida fostul președinte Traian Băsescu pentru "cel de-al treilea mandat".

Conducerea PNL a validat, sâmbătă, colaborarea cu USR PLUS și candidații pentru Primăriile sectoarelor Capitalei și a decis susținerea lui Nicușor Dan la Primăria generală.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -