Ciucă despre activitatea cea mai importantă a unui lider: ”Merg printre oameni, le aflu părerile”

DE Elena Petrescu | Actualizat: 25.09.2024 - 17:52
Ciucă despre activitatea cea mai importantă a unui lider: ”Merg printre oameni, le aflu părerile” - FOTO: Profimedia(imagine cu rol ilustrativ)
Ciucă despre activitatea cea mai importantă a unui lider: ”Merg printre oameni, le aflu părerile” - FOTO: Profimedia(imagine cu rol ilustrativ)

Ciucă despre activitatea cea mai importantă a unui lider: ”Merg printre oameni, le aflu părerile”. De asemenea, a insistat asupra recuperării tezaurului României în discuțiile cu Vladimir Putin și a evidențiat rolul țării ca pilon de securitate în NATO.

SHARE

Nicolae Ciucă a fost recent invitat la emisiunea ”TU DECIZI!”, de la Realitatea.NET. 

Ciucă despre activitatea cea mai importantă a unui lider: ”Merg printre oameni, le aflu părerile”

În cadrul emisiunii, liderul PNL a subliniat faptul că activitatea principală a unui lider este să asculte părerile oamenilor.

”Merg în continuare printre oameni, aflăm care sunt părerile oamenilor, trebuie să le dăm socoteală pentru ceea ce facem așa cum trebuie sau așa cum s-ar aștepta să se întâmple lucrurile.

Apreciez că aceasta este activitatea cea mai importantă a unui lider. 

CItește și: Vechi camarazi de arme ai generalului Nicolae Ciucă: ”Ne-ați insuflat un spirit de luptători”

De asemenea, a subliniat importanța recuperării tezaurului României în discuțiile cu Vladimir Putin și a evidențiat rolul României ca pilon de securitate pe flancul estic al NATO, promovând un model economic liberal și susținând dezvoltarea industriei de apărare și a IMM-urilor în fața crizei energetice.

Ciucă, întrebat ce ar discuta cu Vladimir Putin, dacă ar exista un dialog România – Rusia: ”Primul lucru pe care l-aș discuta ar fi recuperarea tezaurului României”.

”În acest moment nu cred că poate exista un dialog. Primul lucru pe care l-aș discuta ar fi recuperarea tezaurului României. Vorbim de zecile de tone de aur care se află acolo. Trebuie să luptăm până la capăt să ni-l recuperăm.”

Liderul PNL, despre relația țării noastre cu SUA din calitatea de președinte și despre rolul României în zonă:

”România este considerată unul dintre pilonii principali de securitate pe flancul estic, legăturile pe plan economic vor fi extinse.”

Modelul economic al lui Nicolae Ciucă:

”Modelul economic liberal, cel îndreptat spre mediul de afaceri. Nu există libertate fără prosperitate și nu a existat prosperitate în afara lumii libere.

Una dintre principalele priorități ale oamenilor sunt veniturile. Veniturile, sănătatea și pacea, acestea sunt lucrurile pe care le vor românii.”

Despre industria de apărare:

” Este absolut obligatoriu ca prin dezvoltarea economică să facem alocări industriei de apărare. Deja Comisarul pentru Apărare are o misiune primită de la Președinta Comisiei Europene.

Sunt stipulate foarte clar care sunt direcțiile de dezvoltare, avem deja două legi în functiune. Una este destinaăa pentru producerea de muniții pentru Ucraina.

Citește și: Viitură pe Dunăre. Ciucă avertizează autoritățile: ”E obligatoriu să garantăm siguranţa oamenilor!”

Discutăm de fondul european de apărare, este segmentat pe o componentă de cercetare - dezvoltare și una de tehnologizare si producție.”

 Despre proiectul de industrializare: 

”Încă din 2022 am alocat o parte din acest program către sprijinul populației în criza energetică, dar o parte este destinat și IMM-urilor, să căpătăm astfel încredere în industria agricolă, de exemplu, să nu mai importăm. În acest moment noi producem dar alții le ambalează și etichetează.

Noi ne dorim stimularea industriei mari cu sume consistente de investiții.

Citește și: VIDEO Nicolae Ciucă dezvăluie coperta cărții ”În slujba țării”

Discutam de 450 de milioane de euro care sunt alocați întreprinderilor economice care sprijină reducearea disparităților între regiuni. În România avem acest decalaj vizibil și ușor de identificat.”

 Despre scăderea pragului la microintreprinderi: 

”Legea trebuie aplicată cu înțelepciune. PNL a discutat cu reprezntanții IMM-urilor, cu mediul asociativ. Sunt peste 150.000 de întreprinderi direct afectate, problemele trebuie rezolvate ca oamenii să își ducă mai departe business-ul.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te