Cîţu: Soluţia pentru acest mic impas e nominalizarea unui ministru la MJ, nu negocieri cu inamicii

DE Adrian Costin | Actualizat: 03.09.2021 - 16:22
Foto: INQUAM Photos/ Sabin Cirstoveanu

Cîţu a precizat că pentru el este importantă menţinerea coaliţiei şi implementarea programului de guvernare. El s-a declarat "foarte sigur" de faptul că va rămâne premier după această criză politică.

SHARE

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat vineri că îşi doreşte menţinerea coaliţiei cu USR PLUS şi că soluţia pentru rezolvarea problemelor consta în nominalizarea unui nou ministru la Justiţie, nu în "negocieri" cu PSD sau AUR.

Citește și: Legiunea vaccinaților „la chiuvetă" ar avea mii de români. Cum se obțin certificatele și cât e șpaga

"Soluţia pentru a trece peste acest mic impas, aş spune eu - pentru că se putea rezolva imediat, cu nominalizarea unui alt ministru al Justiţiei -, se găseşte în coaliţie, nu în afară. Nu în negocieri cu inamicii noştri şi duşmanii poporului român, PSD sau cu extremiştii. (...) Eu încă nu cred că astăzi, în România, cine vine la masă în această coaliţie poate să aducă la masă extremişti sau pe socialişti la negocieri. (...) PNL şi eu nu facem un compromis cu PSD. Nu există pentru noi un motiv de a negocia cu duşmanii poporului român. A negocia cu PSD este a negocia împotriva poporului român", a arătat el într-o declaraţie acordată presei la Palatul Parlamentului.

"Niciodată, PNL sau eu nu vom face un compromis cu PSD. Nu vom fi alături de PSD. PSD-ul lui Dragnea, Ciolacu sau al altor PSD-işti. Niciodată nu vom fi lângă ei. Cine este lângă PSD este cu Dragnea şi cu Ciolacu. Cine încearcă să tranzacţioneze voturi ale PSD pentru a-şi da propriul guvern este lângă Dragnea şi este lângă PSD. (...) Noi, PNL, niciodată nu vom da jos propriul guvern. Demisia premierului înseamnă să îţi dai jos propriul guvern. Nu vom face acest lucru niciodată, mai ales când avem aşa de multe lucruri de făcut în perioada următoare. PNRR se aprobă în câteva săptămâni. Trebuie să dăm ordonanţă pentru a compensa facturile românilor în iarnă. PNI trebuie implementat imediat. Suntem încă în pandemie", a spus el.

Citește și: De ce a fost măcelărit interlopul Gone Barbaru: Mă certam cu nevastă-mea și am zis că scot briceagul

În opinia sa, adoptarea OUG privind Programul "Anghel Saligny" reprezintă o urgenţă "după 30 de ani fără apă, fără canalizare şi fără asfalt". Cîţu a mai spus că a susţinut priorităţile USR PLUS "de fiecare dată".

Citește și: Interlopii Corbu Belgian și Marian Olaru, arestați. S-au bătut cu scaune și s-au tăiat cu maceta

"Nu este vina mea că după opt luni de zile nu avem rezultate la un anumit minister. Deşi, dacă mă uit astăzi la negocierile pe care le fac cu PSD, poate că avem acum nişte răspunsuri. Le voi cere şi astăzi la şedinţa de guvern", a spus el. 

Citește și: Interlopul Fane Vitamină a fost împușcat de Gore, coleg penal. Cum au trădat clanul "Frăția"

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te