Cîțu îl ironizează pe Ciolacu: „Să o anchetăm pe Ursula. Ce o fi avut în cap să ia atâtea vaccinuri”

DE Daniel Toșa | 19.04.2022 - 12:35
Cîțu îl ironizează pe Ciolacu: „Să o anchetăm pe Ursula. Ce o fi avut în cap să ia atâtea vaccinuri”/FOTO: Facebook/FlorinCitu

Președintele Senatului, Florin Cîțu îl ironizează pe Ciolacu care acuza că Guvernul condus la acea vreme de fostul lider PNL a cumpărat peste 100 de milioane de doze de vaccin anti-Covid.

SHARE

”Eu cred că la anchetă, acolo, putem să băgăm şi iertarea de datorii pe care o facem acum către sectorul Apărare, după ce Ponta a iertat 1,1 miliarde, la câţiva ani mai iertăm 100 de milioane. Ar trebui să ne uităm de ce statul român, în loc să crească pensii şi salarii, dacă tot vrea să crească pensii şi salarii, la început de an a dat bani către Franklin Templeton, prin semnătura ministrului Finanţelor”. 

”Nimeni nu a spus că nu trebuie făcute aceste achiziţii, pentru că ştim toată lumea că a fost uin plan făcut de Ursula von der Leyen. E adevărat, putem să o anchetăm pe Ursula, să vedem ce a avut în cap când a făcut acest contract pentru toată Uniunea Europeană şi a venit acest decont”, a spus el. 

Preşedintele Senatului a mai spus că ”trebuie să ne uităm de ce dăm bani unei bănci cum este CEC, de la buget, în loc să lăsăm să ia bani din piaţă”. 

Citește și: EXCLUSIV Primarul pro-rus din Chișinău își finanțează proiectele din banii bucureștenilor

”Sunt foarte multe decizii care trebuie analizate, dacă mergem spre Procuratură, le băgăm acolo, la pachet, pe toate”, a mai comentat Florin Cîţu, potrivit News.ro.

Citește și: Nebunia Ministerului rus al Apărării: „Ucrainenii vor să-și arunce bsericile în aer de Paște”

El a precizat că nu ”îşi dă seama unei e semnătura premierului, când comanda este făcută de Ministerul Sănătăţii şi plata este făcută de MInisterul Finanţelor”. 

”Repet, putem să ne uităm la toate aceste contracte, în context, şi le punem şi pe acelea cu iertări de datorii, pentru că eu acolo aş vede un conflict de interese, iertăm datorii pentru un sector, apărare, vedem dacă cineva are un interes să ia ceva de acolo. Banii se duceau către Comisia Europeană, şi începem cu Ursula von der Leyen, să o întrebăm pe ea cum a făcut contractele”, a mai afirmat Cîţu. 

El a ţinut să precizeze că tot acest program a fost decis în Uniunea Europeană, până în 2023. ”România a primit o cotă parte, pe care am luat-o. Dar, până acum ştiţi foarte bine că este o mică parte. Nu se ştia, vine doua a treia, doza a patra, ce se va întâmpla”, a explicat el. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.