Cîțu, despre greva de la STB: Liderul sindical e membru PSD, Ciolacu poate să aibă o discuţie

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 21.01.2022 - 16:24
Cîțu, despre greva de la STB: Liderul sindical e membru PSD, Ciolacu poate să aibă o discuţie. / Foto: cotidianul.ro

Liderul PNL, Florin Cîţu, a declarat, întrebat despre posibilele soluţii privind greva de la STB şi dacă este o situaţie politică ce se întâmplă acolo, că liderul sindical este membru al PSD, iar "dacă este politic, trebuie rezolvat politic".

SHARE

Cîţu a adăugat că preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, i-ar putea spune liderului sindical de la STB "să lase protestul pentru o perioadă" pentru a nu mai suferi bucureştenii.

"Nu ştiu exact foarte bine detaliile, dar dacă este politic, atunci trebuie rezolvat politic. Nu ştiu dacă este politic, ştiu că liderul sindical este un membru al PSD, poate că ar trebui să fie o discuţie cu preşedintele Marcel Ciolacu, să am o discuţie, pentru că până la urmă suferă bucureştenii. Şi ar trebui să găsesc un compromis, să vedem, eu sunt omul care în totdeauna voi spune că dialogul va rezolva orice problemă, dacă poate să ajute şi să-i spună să lase protestul poate o perioadă şi să nu mai sufere bucureştenii, ar fi bine. Eu cred că putem să găsim soluţii", a spus Florin Cîţu.

Citește și: Șeful cu studii juridice al ANRE: fost electrician, lider sindical și membru PSD cu 11.700 euro/lună

Preşedintele PNL a mai declarat, întrebat dacă are de gând să iniţieze discuţii cu liderul PSD pe tema grevei de la STB, că asemenea discuţii trebuie să aibă loc în primul rând cu conducerea STB.

"În primul rând ar trebui să fie aceste discuţii cu conducerea STB, dar, repet, poate că domnul Ciolacu poate să aibă o discuţie cu membrul de partid şi să-i spună să-i lase pe bucureşteni să meargă cu autobuzul, cu mijloacele de transport în comun", a mai spus Cîţu.

Citește și: În plin scandal al facturilor la energie, șeful ANRE a plecat în concediu în Republica Dominicană

Joi dimineaţă, şoferii de pe autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele din Capitală au declanşat o grevă generală, fiind nemulţumiţi de faptul că cererile lor de natură salarială nu au fost soluţionate. În aceeaşi zi, Tribunalul Bucureşti a dispus suspendarea grevei, însă decizia instanţei a fost ignorată de sindicalişti, care au continuat şi vineri protestul.

Conducerea Societăţii de Transport Bucureşti (STB) a contestat în instanţă greva declanşată de sindicalişti, iar Tribunalul Bucureşti a dispus, vineri, încetarea grevei, stabilind că este ilegală, şi reluarea imediată a activităţii.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.